Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1814458 www.bgdnes.bg

Ако осъдят Слабаков да плати глоба за гей дискриминация, той ще иска затвор

Ако режисьорa Андрей Слабаков бъде осъден да плати глоба в делото, заведено срещу него заради изказването му, че хомосексуалистите са по-опасни от тютюнопушенето, като преносители на СПИН, той би заменил присъдата за ефективна. Това каза пред Фокус самият режисьор.

„Утре в 14.00 ч. имам дело във Върховния административен съд, заведено от гейове, че ги дискриминирам. Те се чувстват дискриминирани, защото в някакво предаване съм казал, че гейовете са по-опасни от тютюнопушенето във връзка със забраната за пушене, защото всички казват колко е опасно", каза Слабаков.

Реклама

„Един от основните доводи е това, че аз като популярна личност, според тях, нямам право да говоря истината, защото така съм щял да влияя на общественото мнение и това било в ущърб на група хора, т.е. ако това го каже някой друг, няма да има никакъв проблем", обясни Слабаков.

„По същия начин някаква група хора се опита да ми обясни какво правя аз на протести за монополите, след като мога да си платя сметката. Те си мислят, че като можеш да си платиш сметката, трябва да те крадат", добави режисьорът.

Слабаков припомни, че вече е бил оправдан от съда за дискриминация, но делото е върнато за преразглеждане от Върховния административен съд.

„Ако случайно ме осъдят и искат да ме глобят, аз ще държа ефективно да издържа присъдата си - да я заменят с ефективна, а не глоба. Нямам намерение да им давам пари", каза Слабаков. По негови думи 75% от болните от СПИН в света са хомосексуалисти от мъжки пол. „После има двайсет и няколко процента наркомани, от които 90% са също хомосексуалисти. Т.е. това заболяване е изключително страшно. Това не го измислям аз", каза той, като допълни, че всеки може да провери това в интернет.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама