Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2261263 www.bgdnes.bg

Ванга: Гунди е убит!

"България Днес" прави поредица със скандални разкрития около живота и смъртта на легендарния футболист Георги Аспарухов. В следващите два броя ще ви представим шокиращи факти за Гунди, които за първи път излизат на бял свят. Сензационни информации за адската катастрофа край Витиня научаваме повече от 42 години след трагедията.

Гунди е убит! Това са думи не на кого да е, а на незабравимата пророчица леля Ванга. Феноменът от село Рупите прави потресаващото разкритие пред майката на Гунди - Мария.
В месеците след ужасяващата катастрофа при прохода Витиня родителите на Георги Аспарухов нямат покой и правят няколко срещи с леля Ванга. Нещата, които научават, са наистина покъртителни. Всичко това се е пазило години наред в дълбока семейна тайна, която за първи път излиза наяве сега. Разкрива го една от близките родственички на Гунди, която пожела да запазим анонимността й.
"Гунди действително беше убит. Катастрофата е планирана много добре. Няма нищо случайно. Не си мислете, че този ЗИЛ е излязъл на средата на платното просто ей така", казва роднината на Гунди. Шофьорът на тежкотоварния камион Илия Цветков също е избран много внимателно. Оказва се, че преди това той е убил човек в друг нещастен инцидент на пътя. За да отърве затвора, се съгласява да изпълни "мократа" поръчка на тогавашната власт. До последно обаче не е знаел, че трябва да погуби футболистите на "Левски" Гунди и Котков. Оттогава бай Илия живее години наред в кошмари, страх от отмъщение и изолация от света. Умира преди няколко години, а последните си дни прекарва, скрит в Самоков.


Съмненията около трагичния инцидент при Витиня започват още по Бай-Тошово време, но тогава никой не смее да говори за това. Ванга е първата, която в открит разговор е казала категорично, че не става въпрос за нещастен случай, а за убийство.
"Майката на Георги ходи няколко пъти до Петрич. Тогава тя научи жестоката истина. Ванга дори я накара да се върне и да донесе цвете в саксия от дома, където е живял Гунди", разказва родственичката на легендарния футболист. По този начин пророчицата искала да общува с духа на Аспарухов.
Научаваме дори още по-шокиращи информации. Катастрофата на Гунди е записана на видео! Лентата се пази и до днес някъде в Пловдив и ако един ден види бял свят, това би се превърнало в сензацията на века у нас. Според роднината на Гунди тогавашната власт е искала да заснеме предварително планираната катастрофа. Това е станало с една от първите за времето си видеокамери. Мястото и часът на зверския удар са се знаели предварително.
"Такова видео има. Ще прекарам остатъка от живота си в неговото издирване. Каквото и да ми коства това. Сигурна съм, че шокиращата истина скоро ще лъсне", казва близката на Гунди. Кой, как и защо е искал да затрие легендата на "Левски", вероятно завинаги ще си остане забулено в мистерия. Факт е обаче, че любовта на народа към Гунди е била особено притеснителна за тогавашната държавна власт.



Феноменът Соня Заварчик:
Ясно е, че го погубиха


Известната ясновидка Соня Заварчик потвърди пред "България Днес" шокиращите информации, които достигнаха до нас. Леля Соня се е познавала лично както с Гунди, така и с Ванга. Тя също е убедена, че катастрофата на Георги Аспарухов е била манипулирана умишлено.
"Ванга е съвършенството на света. Всичко, което е казала, е вярно! Пределно ясно е, че Гунди е убит", отсече леля Соня. "Футболистът беше любимец на тогавашния вътрешен министър Ангел Солаков. Не е тайна, че точно през 1971 година Тодор Живков се беше сритал със Солаков. Всичко е ясно", споделя пророчицата. Тя обясни какви са били намеренията на Ванга, когато е поискала саксия с цвете от майката на Гунди.
"Ванга не приемаше никога отрязани цветя, само живи в саксия. По този начин тя е искала да разговаря с духа на Гунди. Явно в този момент той още не се е бил появил и тя не е хванала момента откъде точно е дошло убийството. Искала е да разбере от него още неща. Ванга обичаше Гунди", сподели леля Соня Заварчик.
Тя припомни, че лично е била свидетел на неволното проклятие, което прочутият доктор на "Левски" Димитър Шойлев е направил на Гунди.
"С очите си го видях и няма да го забравя никога. Подари му един пакет, а вътре имаше кост от крак от коляното надолу. Шойлев не осъзна какво прави, всичко му беше на майтап. Аз веднага извиках: "Как не те е срам!". Гунди също се ядоса и почервеня. Това се случи през май 1971 година, месец преди катастрофата", припомня пророчицата. По това време Гунди е с гипсиран крак и това е поводът проф. Шойлев да си направи бъзик с него и неволно да го прокълне с черна магия.
"Преди катастрофата Котков е  предчувствал нещастието. Не е искал да тръгва, знаете ли го това? Жена му също не го е пускала. Гунди обаче си беше вироглав и е успял да го убеди да пътуват към Враца", разкри още леля Соня.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама