Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2933423 www.bgdnes.bg

Грипът уби дете на 1,5 г. в Добрич

Момченце на около година и половина е починало в болницата в Добрич след усложнения от грип, съобщи сайтът "Топ Новини Добрич".

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Красимир Николов потвърди за случая. Той обясни, че детето много късно е постъпило в Спешното отделение на болницата. Веднага е било настанено в отделението по реанимация. Било е в тежко състояние, имало е сериозна пневмония.

Реклама

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева

След като медиците започнали да го реанимират, за известно време състоянието на детето се е подобрило, но последвало рязко влошаване. Въпреки усилията на медиците, то е починало.

Аутопсията е показала, че септично състояние е довело до силно увреждане на белия дроб. Момченцето е получило оток в мозъка. Причината за смъртта е спиране на сърдечната дейност.

За живота на още един пациент с усложнения от грипния вирус се борят медиците от ОАРИЛ. Става въпрос за мъжът на около 60 години, който е от Балчик.

Няма завишена заболеваемост в Детското отделение на МБАЛ Добрич, каза д-р Николов. Той посочи, че от настанените там осем деца, при две причината за заболяването е бактериална, за другите четири се предполага вирусна инфекция.

Най-уязвими от грипния вирус са малките деца и възрастните хора, посочи директорът на болницата. Той препоръча при вдигане на температура от 38-38,5 градуса да се търси медицинска помощ.

Реклама
Реклама
Реклама