Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4130744 www.bgdnes.bg

Гей скандал и в Бдинския манастир

Борислав РАДОСЛАВОВ

Нов гей скандал в родния клир разкри "България Днес". Йеромонах от Бдинския манастир във Видин и македонец си разменят перверзни думи по чата и се уговарят да правят секс в монашеската килия на отеца.

Главен герой в гей аферата е 24-годишният йеромонах Максим Колев от Бдинския манастир "Успение Богородично" в крайдунавския град. В сайт за интимни запознанства калугерът се запознал с македонеца Петър Пашоев. Двамата завързали контакт, а чатът им се пренесъл във Фейсбук.

Реклама

"Какво лошо има да се видим и да правим секс?", започва разговора палавият македонец. "Ок", отговаря кратко и ясно монах Максим. След това диалогът директно минава на вулгарно ниво. "Така в леглото да ти го н**ия и да ми се умилкваш", пише Пашоев на духовника. "Ооооооо, тъй, тъй", приповдигнато отвръща Максим.

След окуражителния отговор либидото на македонския младеж очевидно скача тройно. "И да ти ол**а дупето отвътре и отвън", разпалва въображението си Пашоев. На което получава отново одобрение. "Добрееее", пише йеромонах Максим, след което и двамата си разменят целувки.

"Казвам ти зайо, за да знаеш. Чуй батко си, за да ти е сладко. Става ми п**ката с това твое езиче", продължава горещия диалог Пашоев, пращайки нова целувка. "Ахааааам", дава нов знак за съгласие и нова целувка калугерът.

Накрая двамата се уговарят да се видят на живо и да осъществят сексуалните си желания. Македонецът пише на монаха, че иска да правят секс под душа и това най-много му харесва. Йеромонах Максим се съгласява и така приключва един от многото разговори между двамата.

Палавият свещеник отказа всякакъв коментар по темата.

Реклама

Максим е ръкоположен за йеромонах навръх Богоявление през 2011 г. Тогава е едва на 21 години. Светата литургия е извършена от Видинския митрополит Дометиан и Величкия епископ Сионий, който сега е игумен на Троянския манастир.

Сионий също бе забъркан в гей скандал. Друг македонец - Александър Митров, обяви за "най-големия гей" духовника и разказа пред "България Днес" как Сионий е искал да прави секс с него в Лопушанския манастир, в замяна на което му е обещавал да започне веднага да участва активно в литургии в светата обител. По същото време Сионий е игумен на манастира.

Между Максим и Петър Пашоев обаче скоро настъпил разрив. След като македонецът започнал да пише против епископ Сионий, йеромонахът се обидил и решил да прекрати отношенията си със своя любимец. Доказателствата за палавите разговори обаче останали.

Духовен баща на палавия монах Максим е архимандрит Поликарп, игумен на катедралния храм "Св. вмчк Димитър Солунски" във Видин.

Реклама
Реклама
Реклама