Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4511341 www.bgdnes.bg

Старозагорската Ванга Мата Киликчиева: Сънувам бъдещето

Коя е тя?

Наричат Матина Киликчиева "старозагорската Ванга". От сутрин до вечер при нея се стичат хора от цялата страна и чужбина, за да научат собственото си бъдеще или това на страната ни. И "България Днес" не пропусна възможността да разбере какво ни чака през 2015 г.

Лили АНГЕЛОВА

- Г-жо Киликчиева, разкажете как оцеляхте след огромния тумор в мозъка, който ви откриха?
- Преди повече от 30 години бях с диагноза тумор в мозъка и нямаше как да ми го отстранят, за да оживея. Просто ме изписаха от болницата, за да си отида от този свят на спокойствие вкъщи. Бях с две малки дечица и знаех, че ще умра. Щом се прибрах от болницата, реших, че ще се помоля на Бог, ей така, душата ми да си отиде чиста. Тогава ми се случи чудо. Докато съм се молила, съм заспала и насън видях млад и благ мъж, който положи ръка над главата ми, каза, че ме обича и като се събудя, ще бъда здрава. Повтори го три пъти. В стаята тогава са влезли мои роднини и приятели. Помислили, че съм си отишла, и ме закарали в болницата в Стара Загора. Почнали да ме изследват. Черно на бяло след направените отново рентгенови и ехографски изследвания нищо не се виждало в главата ми - нямало и помен от тумора. От тогава започнах да си говоря с Духа, който ме изцери, а понякога дори го виждам в сънищата си. Понякога той ме събужда и почвам да си записвам разни неща в една тетрадка.

Реклама

- Този дух ли ви съобщава, че синът ви ще бъде убит?
- Да. Предупреди ме за убийството му по време на войниклъка. Уби го друг войник на гара Михайлово, Старозагорско, той там служеше. Още пазя тетрадката с написаното от мен. След неговата смърт спрях да пиша под тази диктовка на Духа на предсказанието, но пък започнах да "виждам" и "чувам" това, което предстои насън. Отърване няма! И да искаш, и да не искаш - това става!

- И какво виждате за нашата страна?
- Първо искам да кажа, че освен този Петко Сертов, който изчезна и си е жив и здрав човекът, политици ще изчезват, ама няма да са живи и здрави. Толкова за това. Всеки да си вади изводите защо го казвам. И друго - постоянно умират дечица и все на празници. Казвам ви - това няма да спре, докато не почнем да изучаваме православната вяра в училище. Ето имам едно съседче, което е живяло в Гърция и сега е тук с родителите си. Почна да ходи в нашето училище и онзи ден ми каза: "Бабо Матина, аз съм свикнала сутрин да се моля, а тук ми се подиграват, като го правя. Затова излизам и в голямото междучасие го правя". Нарежда детето и плаче. Ето затова сме на този хал, безверен народ сме, а само Господ ще ни спаси. Напълнихме гробниците с ковчези на млади хора, защото не живеем праведно и само парите ни интересуват.

- Как да съкратим страданията си, Матина? Какво ви казва духът?
- Духът има отговор! Да се съберат всички духовни водачи на християнските църкви - православни, католици, протестанти, евангелисти, петдесетници, в определен ден и час и да направим молебен. Така ще се спасим от пороите, защото това се прави не само за липсата на дъжд, а и когато има наводнения. Вярвайте ми, точно това ни предстои и тази година. Затова трябва да направим една всенародна молитва. Това ще ни спаси.

- Така ще обърнем съдбата на България?
- Да. Само с вярата и молбата към Господ ще се оправят нещата. Да се смирим, да почнем да вярваме повече на Божиите заповеди.

- Наводненията, които се случват, изпитание ли са?
- И изпитание, и наказание са. За Варна преди година те бяха наказание заради техния духовен ръководител, когото унищожиха и хвърлиха в морето - митрополит Кирил. И градушката, която помля само София, и тя е наказание, но и предупреждение. Още нещо, което искам да кажа. Преди две години духът ми каза, че започва унищожението на гледачките и ясновидците, на хората, които злоупотребяват с хорската вяра. Наистина голяма част от точно тези хора вече не работят или са в затвора.

- Преди време предрекохте завръщането на Симеон Сакскобургготски, дори неговото управление?
- Да. Ето и сега искам да кажа - най-сетне нашият народ е обединен от няколко сили, които ни управляват. Затова трябва да повярваме на Бойко Борисов. Избрали са го хората. Аз не съм гласувала, но искам да кажа - дали се казва Бойко или Петко, няма значение. Помагайте му на Бойко, защото трябва да се обединим най-после. Ако свалим тази власт, нищо добро не ни чака. Кой да дойде? Следващите пак ще са от същите избрани. Нови хора няма да дойдат отвън да ни управляват. Нашата страна от години е била туристическа. Ето това трябва да развиваме, производството на плодове и зеленчуци също, а не да се правим на техническа нация. Точно това не сме и няма никога да бъдем.

Реклама

- С ЕС какво ще стане?
- ЕС до пет години ще се разпадне, помнете ми думата. Това е така, защото всички търсят пари от там, а никой не произвежда повече от Германия. Тя изхранва цяла Европа вече и на хората ще им писне. Не само това, ами всички държави влизат в този съюз покрили едни и същи критерии, а на едни се дават повече пари, на други по-малко. Това също ще породи недоволството, а народът ни не е мързелив, когато му се предоставят условия да работи, да живее нормално. Отново обаче искам да подчертая, че ни трябва Божията вяра - по-често да влизаме в църква, да се молим и да вярваме в доброто, защото какво виждаме сега по телевизиите, как се възпитават децата ни? Само разголени жени и младежи с някакви зависимости дават - от малки всички пушат, пият, нямат страх от Бога, от нищо. Аз съм работила 30 години в "Балкантурист" и помня, че когато руските туристи идваха у нас, още не си оправили багажа, бягат в църквата "Св. Александър Невски" да се помолят, да запалят свещ за здраве първо. А тук какво е? Всяка разголена девойка влиза в храма, сякаш е на дискотека! Никакво уважение към нищо. Ей това трябва да променим, за да обърнем съдбата си. Иначе Бог го е казал: "Роби бяхте и роби ще останете без вярата".

- Казахте руснаците, какво е отношението ви към тях?
- Когато Господ е създал земята, не случайно ни е сложил близо до Русия. Ние не можем да се делим от православната си вяра с тях. Колко кръв се е проляла от тези хора, за да ни спасят? По този въпрос духът е категоричен: "Чедо мое, запомни, пак руснаците ще ви спасят! Не се отделяйте от вашите братя и сестри! Вие сте една вяра, едно православие изповядвате". Това е съветът ми към политиците. Да се смирим и да не обръщаме гръб на дядо Иван!

- А за нашите съседи какво виждате?
- Гърците също са по-добре от нас, ама и те са по-вярващи от нас. Те си имат Света гора и постоянно ходят там да се молят. Турция обаче ще бъде жестоко наказана. Те и там са вярващи хора, но са по-крадливи от всички. Нас само бъркотията ни смачква, нищо друго.

- До месеци какво ни чака?
- Още две наводнения през февруари, после ще се пооправим. Правителството ще остане и след април месец. България ще излезе от кризата след 2016 година, ако се обединим във вярата си. Иначе ни чакат още доста изпитания. Помнете ми думата.

Реклама
Реклама
Реклама