Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4549892 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим се местят в Австрия

Малките талантливи пианисти Хасан и Ибрахим, които участваха в конкурса "Евровизия" с Крисия, ще се преместят да живеят в Австрия, съобщи пред вестника баща им Дениз Игнатов.

"Децата ми имат предложение от Австрия от българи, които са отишли да живеят там. Нашенците предлагат да ги насочим да учат в чужбина. Хората първоначално ни поискаха малко данни за Хасан и Ибрахим и аз им изпратих биографични данни за момчетата. Една госпожа ги движи нещата там, тя е българка, заминала е преди време. Има интерес към децата. Сега сме в процес на проучване", обясни ситуацията той.

Реклама

Жената е предложила на бащата на малките пианисти те да заминат да учат от 2016-а година в чужбина. Предложението включва и идеята оттам да им бъдат поетите таксите за обучение. Жената е поискала първо да популяризира Хасан и Ибрахим, като напише статия за тях. Тя обяснила на бащата, че в Австрия не са имали възможност да гледат детската "Евровизия", тъй като не е била излъчена. Те обаче попаднали на клипче с изпълнение на Крисия и двамата близнаци и останали впечатлени от заложбите на музикантите.

"Ако може да стигнем до разбирателство, когато Хасан и Ибрахим станат 7-и клас през 2016-а, ще сме в Австрия. Те ще учат в специално музикално училище или в Залцбург, или във Виена", разясни още бащата на близнаците.
Децата дори и в момента не спират да репетират, тъй като ще участват в голям международен музикален конкурс скоро.

В същото време сестрите им Нермин и Мерлин, които също са близначки, продължават да имат проблеми с предишното си училище. Те бяха изключени от шуменското училище "Сава Доброплодни". В началото на февруари им предстои възпитателно дело в школото, на което ще се обсъжда защо са били изключени.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама