Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4679435 www.bgdnes.bg

Дамбовеца търси извънземни

Считаният за един от най-богатите българи Пламен Стоянов-Дамбовеца ще спонсорира международна конференция, посветена на търсенето на извънземен разум. На мегасъбитието, което ще се проведе тази есен в София, се очаква да присъстват едни от най-известните руски и американски астронавти.

Новината съобщи ексклузивно пред "България Днес" проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания на БАН.
Ученият разкри, че именно Дамбовеца е човекът, който е наблюдавал огромното НЛО над столичния квартал Кремиковци. Новината бе съобщена през ноември, но тогава проф. Филипов запази анонимността на очевидеца. Оказва се, че Пламен Стоянов е видял над Кремиковци летяща чиния с диаметър 500-600 метра. Бизнесменът, който преди години се забърка с правосъдието, толкова бил впечатлен, че обещал финансиране за научна конференция, посветена на търсенето на извънземен разум. Нещата вече са задвижени и събитието, което ще е под наслов "Неидентифицирани космически феномени и извънземен разум" ще се състои непосредствено след рождения ден на бизнесмена - на 6, 7 и 8 ноември. Оказва се, че Дамбовеца съвсем не е единственият българин, виждал НЛО в последно време. 


Професор Филипов разказва: "Онзи ден бях в столичния КАТ. И шефът му ми призна, че преди дни пътувал в Сърбия. Близо до Ниш видял над магистралата огромен движещ се обект." Когато НЛО-то изчезнало, се оказало, че е попаднал във времева дупка. Часовникът показвал два часа и половина напред. Точно толкова се губело и от времето на Пламен Стоянов, когато видял чинията над Кремиковци.

Реклама

Професор Филипов оповести подробности за предстоящата конференция. Търсенето на извънземни, начините за поведение при първия контакт и наблюденията на НЛО ще дискутират едни от най-големите специалисти в световен мащаб. Участие са потвърдили научният секретар на основаната по времето на Мусолини Италианска уфологична асоциация д-р Роберто Пиноти, шефката на британските групи, занимаващи се с изучаването на житните кръгове Люси Прингал, ирландецът д-р Емон Ансбро, директор на изследващата по държавна програма неидентифицирани аерокосмически явления Кингсландска обсерватория, и др. Проф. Филипов хвърли бомбата, като съобщи, че кани на събитието и двама от най-известните американски космонавти, стъпвали на Луната.
"Кой друг е по-подготвен да говори по такива теми от тях", коментира той. Става въпрос за втория човек, стъпил на Луната, полковник Едуин "Бъз" Олдрин, и за шестия Едгар Мичъл, който многократно е заявявал, че извънземни са посещавали Земята. Очаква се в дискусиите да вземат участие и двама от най-популярните руски астронавти - първият излязъл в открития Космос - Алексей Леонов, както и полковник Игор Волк. 

Проф. Лъчезар Филипов съобщи, че въпреки успешно течащата подготовка за втората за България научна конференция, посветена на търсенето на извънземни, проектът за създаване на лаборатория към БАН, която да се занимава с изучаването на аномални явления като НЛО и житните кръгове, е поставен "на трупчета".
"След първата конференция колегите от БАН масово ме поздравяваха с успешното провеждане. На последния научен съвет за жалост пак се появи онази неадекватна реакция отпреди. След това директорът ми каза, че тези тематики са много далеч от тези, с които се занимава академията. И аз го разбирам: обаждат му се разни политици и го заплашват да не се занимаваме с подобни дейности. Предвид деликатната ситуация, в която се намира БАН, е нормално да вземе предвид всичко това. Аз обаче няма да се откажа и ще продължавам да вадя пари от джоба си, за да бъде създадена лабораторията", добави проф. Лъчезар Филипов.

Владимир Клисуров

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама