Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4874907 www.bgdnes.bg

Видинският вампир отново вилнее

Видинският вампир Митко Борисов отново вилнее в родното си село Рупци. Болният от шизофрения мъж обикалял улиците с нож и всявал ужас сред местните, каза пред "България Днес" кметът на Рупци Славчо Минков. Той се опасява от факта, че агресивният мъж, който се закани да пие човешка кръв, е на свобода и в момент на умопомрачение може да нарани невинен човек.
"Спи по градинки и детски площадки, а имаме малки деца. Хората се страхуват", обясни селският първенец.
Той е притеснен за живота и здравето на 43-годишния Борисов, тъй като болният мъж съвсем залинял. Стопил се до 30 килограма, приличал на жив скелет. Пенсията му свършвала за два дни и цял месец гладувал. Тъй като нямало с какво да се храни, събирал и хапвал дарадонки от пътя.
"Много е зле! Ако скоро не го вземат да го лекуват в психиатрията, ще си замине", коментира селският кмет.
По думите му Борисов не си пиел лекарствата и вече съвсем не можел да се контролира. По 3-4 минути стоял неподвижно като гръмнат.
"Ако през това време мине някое дете край него, кой знае какво може да му направи", притеснява се Минков.
В сряда Митко Борисов за пореден път е бил изправен пред съда, който да реши дали да го прати принудително на лечение. Станалият известен като Вампира се държал агресивно, блъскал и буйствал пред очите на магистратите. Той бил извикан след поредния зулум, който сътворил. Преди седмица нападнал вуйчо си Цецо, с когото живеели на различни етажи. Вампира влетял в дома му в 3 ч. през нощта, започнал да тропа и да сипе закани, че ще изколи всички.
Изплашеният роднина подал жалба в полицията, благодарение на която Борисов е извикан в съда. Освен вуйчото в последната седмица редица съселяни са пропищели от Вампира и се оплакали от него в полицията.
"Ходи по домовете на хората и е опасен за околните", предупреждава кметът.
Той уточни, че съдът е оставил Вампира на свобода, докато се вземе решение. Сега Борисов скитал свободен по улиците, като не е ясно дали ще бъде открит, ако трябва да бъде вкаран в лудница.
"Не ми е приятно да се разхожда на свобода. Не мога да си обясня защо не е затворен. Безумно е това да става вече 10-15 години. Държавата не решава проблемите на такива болни", коментира Славчо Минков.
Според него са виновни родителите, които са изоставили болния мъж на произвола на съдбата. Бащата на Борисов - Иван Иванов, съобщи, че досега синът му е бил 42 пъти в лудницата. По думите му Митко не можел да се контролира и редовно крещял на площада "Ще ви убия!". Родителят на Вампира разказа, че наследникът му е бил прибран от местен козар, който се смилил над него и го взел да пасе стадото. Вместо да бъде благодарен, Борисов преспал с жената на козаря и покровителят му го набил и изгонил.
Митко Борисов е чест клиент на Темида. От 2001 г. насам бившият охранител е отговарял пред съда 31 пъти. Огромната част от делата са наказателни за хулиганство, посегателства срещу личността и кражби или за освидетелстване и искания за принудително настаняване в психиатрично заведение. От години видинският Вампир има увлечение към хладното оръжие. Постоянно ходел с брадва, често с две и ги размахвал по улиците. Когато нападнел някого, полицаи му ги взимали, но тъй като е освидетелстван, го освобождавали. Това се повтаряло 15-ина пъти. След ден-два Вампира си намирал нова секира.


Точи се на Плевнелиев

Видинският Вампир Митко Борисов се закани и на президента Росен Плевнелиев. Шизофреникът бил ядосан на държавния глава, защото му била отпусната прекалено ниска пенсия по болест.
"Казал е, че ще го трепе, защото президентът му бил виновен", сигнализира преди време бащата на Борисов Иван Иванов.
Родителят решил да предупреди, тъй като синът му многократно влиза в криминалните хроники с нападения срещу хора.
"Реки от кръв ще се леят, щом изляза! Мога да си убивам когото си искам - мен не ме съдят", хвалел се Вампира, докато бил в болница. Преди години той се закани да зарови в гробището местния управник Славчо Минков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама