Реклама
https://www.bgdnes.bg/opa-a/article/4876027 www.bgdnes.bg

Изповедта на Веселин Маринов: Приятел ми отне голямата любов

Певецът Веселин Маринов е изживял ужасна любовна драма на младини. Една от големите му любови в живота - Светлана, го е зарязала заради негов добър приятел, изповядва се самият изпълнител в личния си блог.
"Веднъж получих устно разрешение да изляза от казармата през нощта - разбрахме се да не ме търсят, но за сутрешния развод в седем и половина да съм там. Знаех, че е незаконно, времената бяха много строги, за едно такова отсъствие можеше даже във военен затвор да попаднеш. Рискувах заради приятелката си Светлана. Тя беше много добро момиче, но от хорските приказки разбрах, че е ухажвана от един мой приятел. А аз бях много влюбен, мислех си, че няма друга на света. Затова отидох в нашия град (Полски Тръмбеш – бел. ред.) - тя беше там на бригада, за да я видя за половин час поне. И я видях - беше с приятеля ми", спомня си с горчивина Веско.
Той признава, че гледката силно го разочаровала и решил да отиде при родителите си, за да си излее любовната мъка.


"Баща ми, като ме видя по това никое време, разбра, че нещо не е наред. Попита ме какво се е случило, а аз само казах "Дай да изядем една диня" - въобще не ми се говореше. Само за пет минути се видяхме, изядохме динята с татко и - обратно на влака", добавя изпълнителят на стотици хитове.

Реклама


Маринов е откровен, че много силно е обичал Светлана, но тя е разбила сърцето му. "Cъc Cвeтлaнa бяxмe oт yчeници зaeднo. Oбичax я бeзyмнo. Tя ce кълнeшe, чe щe мe изчaкa дa излязa oт кaзapмaтa и пocлe щe ce oжeним. He ce cлyчи. Извeднъж yзнax, чe ce e oмъжилa, бeз дopи дa ми кaжe зa нaмepeниятa cи. Cтaнa ми мнoгo бoлнo и дo кpaя нa пpecтoя ми в кaзapмaтa cтpaдax. Toвa ми paзвaли мнoгo диcциплинaтa и cи имax пpoблeми нeпpeкъcнaтo", добавя певецът. И допълва: "Ако съм имал арести и наказания в казармата, то е било заради отговорите ми към военните - когато не съм бил съгласен с нещо или ядосан от някоя неправда. Но обикновено не ме вкарваха в ареста, защото им трябвах като качествен войник. Като се уволни моят набор, имах събрани около 20 дни наказания и останах да ги дослужвам - много неприятно беше. Имах много тежка служба, както повечето войници тогава."


Другата голяма любов в живота на Веско е от детските му години. Нейното име е Валентина и с нея той преживява трудни моменти. "Много я харесвах, тя се съгласяваше да я изпращам, да ходим на кино, да я хващам за ръка. Спомням си, че имаше един храст до химическото чистене в града ни, много рядък сорт рози - светлолилави. Когато за първи път я изпратих, бяхме на рожден ден на нашата съученичка Емилия, може би съм бил в пети или шести клас, й подарих една от тези рози", разказва с патос Маринов.


"Майка й беше от Димитровград и в седми или осми клас Валентина замина с родителите си там. Разбрах тогава какво е писмото, влакът, гарата. Идваше си за ваканциите, посрещах я, изпращах я. Толкова много я обичах, че се качвах на влака с нея, минавахме няколко села и тогава слизах. И не можех да се прибера по цял ден, защото влаковете не бяха толкова чести - само за да бъда с нея още няколко минути. Много хубави спомени имам!", разказва още изпълнителят на вечния хит "Горчиво вино".
В крайна сметка двамата се разделят.
След поредицата от любовни перипетии Веселин среща първата си съпруга - Мария.
"През 1983 г. срещнах жена ми, която тогава беше кандидат-студентка в Консерваторията. Беше дошла на една промоция на нейна приятелка - малко по-голяма от нея, вече студентка. Двете пеели заедно в Детския радиохор на Христо Недялков. На тази промоция, беше в Руския културен дом, я забелязах. И я ухажвах шест месеца, докато излезе с мен на кино. Много се дърпаше и нямаше да се съгласи, ако същата тази нейна приятелка не й беше казала, че не съм лошо момче", припомня си Веско. И продължава историята: "След киното трябваше да я изведа някъде, а имах само два лева - на монети. Беше много тежък период за родителите ми. Отидохме на един вегетариански ресторант. Казах, че не съм гладен, тя хапна нещо и в крайна сметка ми стигнаха парите. Но за нищо на света не заменям тези години! Случвали са се дни, в които не съм имал 6 стотинки за билет да се прибера с трамвая до общежитието. Но всеки един от тях беше урок за мен."


От брака му с Мария се ражда единственото дете на певеца - дъщеря му Йоана. Крахът на отношенията им настъпва през 2006 г., когато се развеждат. Три години по-късно Веско се ожени за Цветанка, но впоследствие се разделиха заради многобройните взаимни обвинения за изневери.
Към днешна дата изпълнителят признава, че няма жена до себе си, но не спира да вярва, че отново ще открие любовта, без която не може да живее.

Певецът признава, че е плакал заради провален концерт и тежко преживял факта, че много малко хора си купили билети.
"Преди няколко години на едно хубаво лятно турне за албума "Трифон Зарезан" в Созопол бяха продадени само 63 билета! Организаторите не бяха успели да разлепят афиши, времето се беше развалило, пък и сезонът свършваше. Имаше си причини, но го преживях като един от най-големите си провали. Бяхме наели много техника, имахме 10 много успешни концерта преди този и изведнъж, за последния - такава неприятна изненада. Цяла нощ съм плакал!", признава любимецът на няколко поколения.

Веско Маринов с носталгия си спомня, че е имал изключително щастливо детство, в което не е спирал да се забавлява.
"Събирахме се в различните махали. Нивите с царевица и жито започват още на 100-150 метра от къщите, често се криехме там. Има една местност - Балък баир, тя е като островче с трева, заобиколено от посевите. Ходехме там, криехме разни неща под камъните, спомням си, че веднъж скрихме една бутилка вино - но не се сещам защо. Естествено, играли сме и с прашки, със скоби, с лагерни колички - коленете и лактите ми бяха вечно ожулени от тях", разказва певецът.

Реклама
Реклама
Реклама