Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4881410 www.bgdnes.bg

Залавят похитителите на Лара

Разследващите са попаднали на гореща следа по отвличането на Лара Банева, научи "България Днес". Ченгетата се надяват благодарение на новооткритите данни да успеят да стигнат до извършителите на дръзкото похищение на дъщерята на „кокаиновия крал“ Евелин Банев-Брендо. Именно новата информация е причината нищенето на случая да продължава вече две години и четири месеца. Обикновено прокурорите разследват престъпления в срок до две години. Ако през това време не успеят да открият злосторника, делото се спира и се връща на полицията за доразследване.

В този случай имало следи, които можели да отведат до похитителите. От Софийската градска прокуратура отказаха да обявят какви процесуално-следствени действия се извършват в момента, за да не дадат жокер на бандитите. Разследващите вероятно изчакват важна експертиза или издирват свидетел, който да хвърли светлина върху престъплението, обясниха юристи. Срокът за разкриване отвличането на Лара е удължен отново, този път до 8 октомври. Делото се води срещу неизвестен извършител и засега няма привлечено обвиняемо лице, съобщи говорителят Павел Панов.
Според запознати самият Брендо може да е издал съмненията си на следователите за отвличането на щерка си. Още покрай похищението се заговори, че Банев знае кой е посегнал на дъщеря му.

Реклама

Лара бе отвлечена на 5 март 2013 г. пред дома й на столичния бул. "Пушкин". Тогава трима маскирани мъже с автомати простреляха шофьора на момичето, натикаха я в черен джип БМВ Х5 и потеглиха в неизвестна посока.

 Лара бе освободена след 47 дни в плен, като неофициално се твърди, че за свободата й са платени 500 хил. евро откуп.
Една от версиите за посегателството бяха неуредени бизнес взаимоотношения на Банев, заради които се водят няколко дела за пране на пари и разпространение на наркотици у нас и в Италия. Друга хипотеза гласеше, че детето е отвлечено, за да бъде "запушена устата" на Брендо, който щял да огласи пред съда силно компрометираща информация за високите нива на наркоразпространението.
Близки до Брендо споделиха, че той е имал конфликт с известния като "балканския крал на кокаина" мафиот Дарко Шарич. След като работели дълго време заедно, между Банев и Шарич избухнал разрив. Чрез свои хора сръбският гангстер директно обвинил Банев в предателство и го заплашил с отмъщение. Именно това според криминалисти е поводът миналата пролет Лара да бъде изведена панически от България и настанена в Лондон.
Там вече беше изпратена по-голямата щерка на Банев Александра. С пристигането си в английската столица майката на Лара Моника Добринова я записа в елитен колеж в предградията на Лондон. За семейството на Брендо продължават да се грижат обучени гардове. Те следят всяка стъпка на любимите жени на Брендо, за да се чувстват те в безопасност. Междувременно Лара се готви да отпразнува след седмица 13-ия си рожден ден. Тя пусна снимка в социалната мрежа, на която си личи, че видимо е пораснала и вече се кипри с грим.


В неизвестност

Докато се търсят похитителите на Лара, Брендо продължава да е в неизвестност.

 Той се изплъзна на родните съдебни власти, след като бе пуснат срещу подписка. Според запознати Банев е духнал към Южна Америка. Възможно е той да се е срещнал с близките си в Щатите, тъй като Лара се похвали, че е била там наскоро. Докато е в нелегалност, „кокаиновият крал“ издаде философска книга, озаглавена "Съзирам душата на България", като загатна, че подготвя и втора творба.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама