Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4883148 www.bgdnes.bg

Слави с три пирона в крака

Телевизионният водещ Слави Трифонов призна, че все още има сериозни здравословни проблеми с крака.

През 2009 година Дългия падна в банята на хотелската си стая в Стара Загора точно преди концерт в града. Лекари оперираха по спешност счупената му лява тазобедрена става в местната болница. Състоянието му бе закрепено с цели четири пирона. Оказа се, че Дългия се е разделил само с един от тях. Той все още е трудно подвижен и има три пирона, които не са махнати.
След инцидента Слави Трифонов почти спря да изнася концерти. Той се появяваше рядко на сцена и се придвижваше с патерици.
Проблемите с ходенето на Слави доскоро бяха прикривани старателно от целия му екип. Водещият от години избягва дългите разходки, а маршрутът му в студиото е строго разграфен. Камерите често го показват само от кръста нагоре, за да не се вижда как куца. Всякакви по-резки движения изискват адски усилия от негова страна.
Запознати със здравословното състояние на Дългия разкриха, че той е трябвало да се раздели с пироните още през 2010 година. След десетки прегледи в най-различни болници и при най-добрите специалисти подобна интервенция е забранена. Медици се страхуват, че ако всичките пирони бъдат извадени, Слави е застрашен от обездвижване. Те са поставени, за да събират счупените му кости, и евентуално изваждане може да доведе до неприятни последици.
Затова най-вероятно водещият ще остане с пластини още дълго време. Според лекари също толкова опасно е и повторно падане. Дори най-малкият инцидент или спъване може да имат сериозни последици. Точно затова признанието на Слави за здравословните му проблеми хвърли в паника феновете на шоуто. Те са притеснени дали обявеният концерт на Трифонов и "Ку-ку бенд" на Националния стадион "Васил Левски" ще се състои.
Събитието е против всички предписания на медиците, защото физическото натоварване за Слави ще е огромно. Той категорично не може да стои прав толкова часове или да танцува. Всеки сантиметър от сцената трябва да е предварително проучен, за да няма и най-малък риск да се спъне в някой кабел.
Дългия не крие, че споменът за падането е най-големият му ужас.
"Изкъпах се и като да изляза от банята, се хлъзнах. Най-ужасното беше, че бях чисто гол, а от адски неприятната болка не можех да мръдна, камо ли да се облека. С голям зор допълзях до вратата на стаята. Добре, че бях наел целия хотел за екипа си. Изчаках малко и през коридора минаха двама пичове от техническото обслужване. Единият ми помогна да си обуя гащите" - спомня си за неприятния инцидент Слави Трифонов.
Месеци наред за него се грижеше цял екип от медицински сестри. Слави си спомня, че първите дни е бил в шок да не му се случи още нещо.
Въпреки всички възможни рискове Дългия все пак е отсякъл пред екипа си, че концерт ще има. Той е известен със своя професионализъм и щом е казал, че концерт ще има, ще го направи, сигурни са подчинените му.
"Ако трябва, ще пее цяла вечер на стол, но ще излезе на сцената", убедени са от екипа му. За да може концертът все пак да се случи отново, сцената най-вероятно ще има специално оборудване за няколкостотин хиляди лева, за да може той да се чувства удобно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама