Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/4885433 www.bgdnes.bg

2 млн. евро за Бербатов в ПАОК

Димитър Бербатов официално е играч на гръцкия ПАОК. Българинът подписа договор до 30 юни 2016 г. и предизвика истинска истерия в Солун. Трансферът единодушно бе обявен за най-значимия в 90-годишната история на клуба. 34-годишният Бербо се уреди и с повече от добра заплата - според гръцките медии той ще получи между 1,6 и 2 млн. евро за 10-те месеца в Солун. Отделно са предвидени и бонуси в размер на 600 000 евро при постигане на добри резултати. Бербо бе пред подпис с "Астън Вила", но заради финансови разминавания с британците предпочете ПАОК. В Гърция данъчните правила за футболистите са далеч по-изгодни от тези в Англия, където 49% от заплатата отиват за кралството.
Според гърците Бербатов е предпочел Солун и заради близостта му със София и родния Благоевград. В България ще живеят приятелката му Елена и двете деца, като семейството ще може да се събира при всеки почивен ден на Митко. Българинът бил поласкан и от отношението на боса на ПАОК Иван Савидис. Руснакът с гръцки паспорт от две години ухажва Бербо, който се съгласи да играе в неговия клуб след четвъртото предложение. Състоянието на бизнесмена, който е и член на управляващата в Москва партия "Единная Россия", се оценява на 430 млн. долара.
Гръцките медии изпаднаха в еуфория от трансфера. Вестниците гръмнаха със заглавия "Бомба Бербатов" и "Императорът на Тумба" (б.а. - така се казва стадионът на ПАОК) и обявиха трансфера на българина за един от най-значимите в историята на местния футбол. 


Публиката на ПАОК е една от най-верните в Гърция, а 29-хилядният стадион е пълен почти във всеки мач. В последния момент Бербатов бе уреден и с картотека за групите на Лига Европа, където с новия си клуб ще се изправи срещу "Борусия" (Дортмунд), "Краснодар" и "Габала".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама