Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4885516 www.bgdnes.bg

Таки се измъква!

Скаталият се наркобос Христофорос Аманатидис-Таки е на път да излезе чист като сълза от сблъсъка си с Темида, научи "България Днес". По данни на обвинители разследването срещу митичния висаджия е прекратено. Причината е, че години наред разследващите не са успели да съберат достатъчно улики, за да вкарат делото срещу него в съда.
С молба чрез адвоката си Таки пожела да се отърве от стари дела, които го превръщат във вечен обвиняем. В края на 2013 г. подземният бос е поискал да се приключи разследване срещу него за наркобанда, което се точи от 2008 г. След промените в НПК стана възможно обвиняем да поиска да се гледа делото му или да се прекрати, ако са изминали повече от две години от повдигането му. Прокурорите обединявали разследвания и спретнали такава каша, с каквато не могат да се оправят и висши магистрати. Едно от обвиненията е, че Аманатидис въртял наркобанда във Враца заедно с Данчо Пръча и Митьо Очите. Бандата действала на територията на цялата страна през периода 2002-2008 г. и била известна като т.нар. група на пръчовете.
Освен това според прокуратурата Таки е бил тартор на т.нар. банда на „Чуковете“, която се занимавала с наркоразпространение, извършване на грабежи, побои и осъществяване на принуда. В част от обвиненията по данни на разследващите му партнирал Христо Вартерян - Ицо Исуса. Заради липсата на Таки и Исуса материалите срещу тях бяха отделени за доразследване. Така на подсъдимата скамейка седнаха само лейтенантите им, сред които Любо Чука, Камен Куката, Радо Слънцето, боксьорът Сашо Пацов, шефът на фен клуба на "Левски" "София-запад" Антон Калчев - Тони Застраховката и други.
Делото не може да започне заради задържането на един от подсъдимите с дрога в Турция. Към момента се чака отговор от турските власти дали ще екстрадират искания бандит. Един от подсъдимите не дочака старта на процеса. Борис Борисов - Боби Белята бе убит в края на февруари край Казичене. Вдовицата му още получава призовки за мъжа си заради неуредена законова процедура по призоваване.
Дори и да бъдат открити доказателства срещу Таки, единствената възможност е той да бъде съден задочно. По последна информация крими героят все още се подвизава в Дубай. Оттам той продължава да контролира наркобизнеса си у нас, като основната му печалба е от разпространението на дрога в София, сочат данните на ченгетата. Таки разчитал на доверените хора Кирил Кирилов - Кирчо Руския и Даниел Стефанов-Дъмпела, които дърпали конците.


Дундурка син

От няколко месеца Таки е горд баща, гласи мълвата от ъндърграунда. Според близки до изчезналия наркобос той се е сдобил със син, който кръстил на баща си - Николай. С момченцето го е дарила манекенката Боряна Шехтова, която от няколко години е плътно до Таки в Дубай. В емирството тя е приютила и близначката си Анна, тъй като се притеснявала роднините й да останат в България. Щастливият татко не се стискал, а с охота пръскал пачки за бавачки и всякакви екстри за детето.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама