Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4889329 www.bgdnes.bg

Удрят Ембака чрез жена му

Разследващите измислиха хитра схема как да предизвикат изчезналия убиец Емил Първанов-Ембака, когото издирват от месец. Ченгетата са решили да ударят скаталия се бандит чрез нежната му половинка Десислава, научи "България Днес". Причината е, че убиецът на легионера Николай Чивиев обеща да се предаде ден-два след инцидента на автомагистрала "Струма", но все още не го е сторил. Тъй като се изплъзна на униформените и забегна в чужбина, те започнали да следят всяка стъпка на жена му.

Полицаите дебнели съпругата на Ембака, за да разберат, ако той се свърже с нея. Докато я наблюдавали, попаднали на гореща следа. Десислава тръгнала да замита следите от престъпление, в което бил замесен мъжът й. Софиянката наела специално хале в Сандански, където скрила трактор, краден от мъжа й. Машината била нова и струвала над 200 бона. Тя била собственост на бизнес дама от София и е открадната от производствената й база.
Тракторът е открит в местността Мацкова градина, в хале, собственост на бизнесмена Георги Цветков-Чалъма, който има цех за производство на мебели и отдава халета под наем. Десислава Първанова е обвинена, че подменила идентификационните номера на трактора марка John Deere. Наказанието за подмяната е до година затвор и до 300 лв. глоба. Заедно с нея е бил заключен и санданчанинът Йордан Сезанов-Чука, който е шофирал трактора до скривалището. След 24 часа зад решетките двамата са били освободени.


Ченгетата предполагат, че инструкциите да се скрие тракторът са дадени от Ембака, докато е в нелегалност. Затова срещу 30-годишната му половинка е образувано дознание и за укривателство. Ако подозренията, че крие мъжа си, се потвърдят, съпругата ще получи и второ обвинение.
Десислава била дълбоко предана на мъжа си и без да се замисля, решила да му помогне, разказват близки до семейството. По думите им тя не съжалявала толкова, че си е изпатила в опит да помогне, а за това, че е попаднала в полезрението на криминалистите и вече ще е на мушката им. Така връзката й с укрилия се Ембака щяла да бъде още по-затруднена.
Междувременно Емил Първанов вече се издирва в съседните на България държави, най-вече в Гърция, където тамошната полиция работи добре с родните власти. Първоначално се смяташе, че Ембака е духнал към южната ни съседка през зелена граница, тъй като отлично познава пътеките през браздата. Беглецът бил забелязан край пограничното село Голешево, където униформени претарашиха няколко къщи, но без успех.
По данни на полицаи Ембака всъщност е избягал по стар канал за контрабандни цигари. Той имал отлични познанства сред контрабандистите на цигари. Съмненията на ченгетата се засилили и заради схемите с безбандеролни цигари, в които издирваният убиец бил забъркан преди време.

Анелия КОСТОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама