Реклама
https://www.bgdnes.bg/opa-a/article/4893617 www.bgdnes.bg

Тото милионерът живее в имение на човек на Брендо

Новият тото милионер Николай Динков-Нинджата, който удари джапкот от над 7 млн. лв., живее в палат на фалиралия строителен предприемач Николай Галчев, сочен за един от най-приближените хора на "кокаиновия крал" Евелин Банев-Брендо.
В добрите времена, когато яхтите с кока на Банев пътуват от Латинска Америка към Европа, бизнесът на Галчев процъфтява. Той строи, а Брендо инвестира мръсните пари в луксозни сгради в София и хотели по Черноморието. Кризата в бизнеса на Галчев идва, когато Банев влиза в съдебната зала в Италия, а и у нас за международен трафик на дрога. Съдия-изпълнители погват строителя на Брендо заради непогасени кредити и той започва да се отървава от фирмите и имотите си.
Според запознати именно чрез подобна врътка с прехвърляне на дялове и съдружия новият тото милионер Николай Динков-Нинджата, който е зет на кмета на Симитли Апостол Апостолов, и съпругата му Полина се нанасят в имението на Галчев в тузарския благоевградски квартал „Баларбаши“.
Семейството на тото милионера идва в къщата преди около година и половина. Това става дни след като Галчеви регистрирана фирма "Ен Хаус" на 14 април 2014 г. Дружеството е записано като ЕООД с капитал от 533 800 лв. и непарична вноска - същата еднофамилна 3-етажна къща върху площ от 906 кв. метра. Едноличен собственик на капитала е друга фирма на дъщерята на строителния предприемач - Радка Галчева-Витанова "БЕЛС ПРОПЪРТИ" АД. Според фирмените регистри кметският зет Николай Динков става съуправител в "Ен Хаус" на 24 април 2014 г. След това той се нанася със семейството си в баровската къща. Тогава кметската дъщеря Полина отказва да каже като какви със съпруга й живеят в луксозния имот - като наематели или в друго качество.
Освен участие в "Ен Хаус" новият тото милионер има участие и в "Екип 2013", в която остава единствен управител. Това става, след като през миналата година партньорът му и негов роднина Георги Динков - баща на лидера на "България без цензура" в Благоевград Рашко Динков, излиза от дружеството. По документи дружеството може да развива разнообразни дейности, между които и производство на електроенергия. След като удари джакпота, Нинджата обяви, че ще инвестира част от парите във ВЕЦ. С други хилядарки щял да заведе семейството си на екзотична почивка и да си купи нова кола. Тъстът му Апостол Апостолов пък се похвали, че младите щели да му дадат една стотачка от печалбата.
След като получи огромните постъпления в сметката си, кметският зет вече няма да се ядосва, че в миналото е давал пари за глоби. Той бе наказан с 300 лева заради обиди и закани за саморазправа със служителка от паспортната служба в града. Нинждата първо се ядосал, че жената го обслужва бавно, а четири часа по-късно, когато отишъл да си вземе паспорта и той не бил готов, заплашил служителката със саморазправа. Повод за скандала според Динков била мудността на чиновниците, които провалили пътуването му за Турция. Там Нинджата трябвало да празнува рождения си ден.
Бившият собственик на ресторант "Синята къща" Николай Динков-Нинджата бе задържан през 2012 г. като поръчител на побоя над лидера на ГЕРБ в Симитли Георги Лунджов. Той бе нападнат и бит с бухалки пред дома си. Тогава Лунджов получи тежки травми и лежа една седмица в болница. В жалбата си той посочи като вероятен бияч Нинджата. Динков отрече, но отказа да се подложи на детектор на лъжата. За никого в града не е тайна неговият буен нрав. Заради това той участва и в остър скандал със служител в автосервиз.


Носи огърлица като Баретата

Новият тото милионер Нинджата носи огърлица с едри дървени зърна като тази на сочения за наркобос Златомир Иванов-Златко Баретата. Според източници от ъндърграунда бившият командос раздал такива аскесоари на гардовете си и на най-приближените си хора. Засега не е публично известно Нинджата и Баретата са са в близки отношения. Според запознати въпросните дървени гердани са амулет, който пази притежателите си от нещастия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама