Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4893665 www.bgdnes.bg

Осъдиха на 3,4 години затвор пиян шофьор от Плевен за смърт на пътя

Окръжният съд в Плевен осъди на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода 36-годишен мъж, шофирал пиян и причинил смъртта на жена при катастрофа през 2013 г., съобщи bTV.

На 14 май 2014 г. Окръжна прокуратура - Плевен е повдигнала обвинение на Алексей Ангелов, 36-годишен от Плевен, с основно образование, осъждан, за това, че на 02.08.2013г., в с. Горна Митрополия, обл. Плевен, при управление на лек автомобил "Мерцедес Е-250", е причинил по непредпазливост смъртта на А.Б.А.

Реклама

Ангелов е нарушил правилата за движение по пътищата, като е управлявал в пияно състояние превозното средство и с над допустимата разрешена скорост на движение от 50 км/ч в населено място. Водачът е шофирал с 1,7 промила алкохол в кръвта и се е движел с 94 км/ч. Загиналата А.Б.А. по време на пътнотранспортното произшествие се е намирала на предната дясна седалка на автомобила, съобщават от прокуратурата.

Окръжен съд - Плевен е признал подсъдимия за виновен и с влязла в сила присъда от 20.07.2015г. след проведено съдебно производство по реда на "съкратеното съдебно следствие" наложил на подсъдимия наказание от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието и 6 години лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама