Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4894682 www.bgdnes.bg

Борисов: Не би трябвало да се повиши цената на тока

Не би трябвало да се повиши цената на тока. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в Луковит, цитиран от Фокус.

„В България има независим регулатор – КЕВР. Избран е от парламента , от 9 члена ГЕРБ има двама, които смятат, имат методика и дават цените. Направихме много с промяната на Закона на енергетиката, направихме доста неща. Според мен с тези изходни данни не би трябвало да се повиши цената на тока в следствие на по-добрата работа и това, което като съкращение направихме”, обясни премиерът Бойко Борисов.

Реклама

На въпрос дали това означава, че протестите, които се очакват утре са основателни, премиерът заяви: „Не мога да коментирам. Демокрация – всеки може да протестира колкото иска. С протести преди година и половина - две, доведоха до 10 млрд. загуба на държавата и спрени еврофондове. Сега в бизнеса отиват милиарди, вследствие на разплащането по европейските програми. Ръстът на икономиката мина 2% събраните от контрабандистите са над 2,3 млрд. Ако някой може да се похвали с тези успехи за 25 години е добре дошъл”, каза министър-председателят.

„Виждате, че не е нито лесно, нито приятно да си премиер. Колко съвещания направихме с тях и те знаят, че не може да вържеш 4 неща, да ги събереш без да се направят компромиси и всеки да понесе цената”, посочи още Бойко Борисов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама