Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4894802 www.bgdnes.bg

Плевнелиев: Референдумът е толкова важен, колкото и съдебната реформа

Референдумът е толкова важен, колкото съдебната реформа. Това заяви от парламентарната трибуна държавният глава Росен Плевнелиев в обръщението си към народните представители,  съобщи Фокус.

Плевнелиев припомни част от думите си преди 9 месеца като поздрави депутатите за за постигнатото по-високо ниво на стабилност на държавата, амбицията за реформи, постигнатото съгласие за промяна на Конституцията. „Ако декларираните реформи се превърнат в конкретни резултати, това ще бъде крачка напред за държавата и обществото. Първите стъпки са на лице. Пожелавам успех в по-нататъшната ви дейност”, посочи той.

Според държавния глава първопричината за всеки от големите проблеми на България е съдебната система, изборния процес и др. „Силно подкрепям провеждането на дълбока и всеобхватна реформа в съдебната система и провеждане на референдум. Това може да стане само с волята и подкрепата на народа. Референдумът е толкова важен, колкото съдебната реформа. Вярвам, че дебатите, които предстои да проведете и решението, което ще вземете, са от ключово решение”, каза още Росен Плевнелиев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама