Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4895311 www.bgdnes.bg

Икона цери болни от рак

Стотици бездетни майки забременяват

Борислав РАДОСЛАВОВ

Болни от рак и претърпели инсулт оздравяват, а стотици бездетни майки зачеват и раждат здрави дечица!


Чудесата не спират от десетки години в Лопушанския манастир. Божието изцеление награждава онези нуждаещи се миряни, които искрено се уповават и молят на Спасителя и Божията майка.

Реклама


Истинското изцеление идва от иконата на Света Богородица Мироточива в светата обител. Реалните истории сподели пред "България Днес" бившият игумен на манастира отец Сионий, който понастоящем оглавява Троянския манастир.

"Болни от най-тежките и страшни болести оздравяват, уповавайки се на искрената вяра. Особено силно е и въздействието на чудородието, но само с истински молитви и упование. Това е наш най-голям дълг и искрените молитви Господ ще възнагради със спасение, той ще ни даде светлина в тъмнината и ще ни покаже правилния път", разказа духовникът.


Два пъти свещената икона е изпускала миро. На вадички от короната и сърцето на Исус се стичало свещено миро - ясен знак за събития, сполетявали целия български народ.


"Първия път обилно се стича миро точно преди братоубийственото септемврийско въстание през 1923 г. А вторият път е преди Втората световна война. Това са два много сериозни знака, които Божията майка и младенецът дават на българския народ и най-вече на хората от този край, които са сериозно потърпевши и пострадали от войната", казва още дядо Сионий.


В неделя още едно чудо се появи в светата обител. Отпечатъци на детски ръце бяха открити върху килим в обителта. В края на май приятна миризма на миро започнала да се носи в манастира. Няколко седмици по-късно сегашният игумен забелязал на кръглия килим пред олтара очертанията на две детски ръце.


Преди време пък зазидана Богородица се "прероди" по чудо. Божията майка с младенеца се присънила на жена от София - Мария, която никога не е идвала в манастира. Тя позвънила на игумена - епископ Сионий, и му разказала за пророческия си сън. Той решил да провери и за голяма изненада от укритието, описано от жената, извадили икона, увита във вълнен месал. Иконата има сребърен обков, което говори за чудотворната й сила.

Реклама
Реклама
Реклама