Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4895505 www.bgdnes.bg

Тъстът на тотомилионера в тефтера на Златанов

Тъстът на новия тотомилионер - Апостол Апостолов, се оказа един от героите в скандалния тефтер на бившия председател на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Това се разбра по време на едно от съдебните заседания по делото срещу младия юрист от Перник, който правеше кариера под чадъра на И.Ф. В залата станаха известни потресаващи разкрития за изнудването на кмета на Симитли Апостолов, чийто зет Николай Динков-Нинджата удари джакпота от над 7 млн. лв. Апостолов, който управлява от 10 години малкия югозападен град, се оказва в тежко положение. В прословутото тефтерче е открита следната записка: "Ап.Ап. не е човек на ИФ.Ф". 

По време на съдебните заседания стана известно, че Апостолов е бил е обявен за враг на властта. От делото срещу Златанов стана известно, че кметът на Симитли е привикван от високопоставени политици и притискан да се оттегли от управлението на града.
Пак покрай съдебния процес в злата стана ясно, че е обмислян вариант в борбата срещу кмета на Симитли да бъде използвана негова извънбрачна дъщеря. В съдебната зала не се разбра как точно съществуването на дъщерята е щяло да бъде вкарано в битката срещу Апостолов. Планът не сработил, защото се оказало, че той е припознал момичето като свое дете. Жители на Симитли разкриват, че историята с извънбрачната дъщеря на кмета не е тайна за никого в града. Според тях в семейството на кмета нямало драма покрай съществуването й. От години тя живее в ЮАР.
Апостолов и съпругата му - Мария, която е уважаван лекар, имат две деца - Стефан и Полина. Именно съпругът на дъщерята - Николай Динков-Нинджата, удари рекордния джакпот от над 7 млн. лв. Полина в момента е в отпуск по майчинство, а брат й Стефан е съдружник в бизнеса на съпруга й.

Реклама

След като планът с извънбрачната дъщеря не сработил, срещу Апостолов била впрегната цялата държавна машина. Той е проверяван от всякакви институции - НАП, Сметна палата. Накрая започват да го разработват за конфликт на интереси. Поводът е, че е член на ръководството на клуба по мотоциклетизъм "Моторейсинг", който общината в Симитли спонсорирала с по 20 хил. лева годишно. Парите се отпускали след одобрение от Общинския съвет на Симитли, а не със заповед на кмета. Самият Апостолов публично обяви, че още през далечната 2003 г., когато станал кмет, подал молба за освобождаване от "Моторейсинг". По думите му клубът бил само формална причина да попадне в скандалния тефтер на Филип Златанов със записки кой от политиците и високопоставените чиновници "да се оправи" и кой "да се удари".

7 години взема по 77 бона месечно 

Тотомилионерът Николай Динков-Нинджата ще получи огромната сума от 7 095 423 лв. на траншове. Първият ще бъде от 500 000 лв. и ще бъдат взети веднага. Останалите късметлията ще получава в продължение на седем години. Всеки месец щастливецът ще взема по 77 000 лв. Тези пари са чисти, те не се облагат с данъци и не подлежат на запор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама