Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4896140 www.bgdnes.bg

Пътни работници в Ирландия превърнаха мъртва котка в част от маркировката

Пътни работници в Ирландия бяха определени като „крайно коравосърдечни“ след като минали през краката на мъртва котка, докато боядисвали пътя – без дори да се сетят да преместят животното. Това съобщиха от "Дейли Мейл". Фотограф снима котката, която лежи на едната страна на пътя с две линии жълта боя през краката близо до Балухейгю, графство Кери.

Снимката е била пратена на местната група за защита на правата на животните, „Анимъл Хелп Нет Кери“, която я качила на своята страница във Фейсбук, което довело до фурор и призиви към областния съвет. Говорителката Джийн Кембъл казва: „Когато видяхме снимката бяхме ужасени. Да направиш нещо подобно с мъртва котка е крайно коравосърдечно. Щеше да им отнеме 30 секунди да преместят тялото. Можем само да гадаем какво щеше да мине през умовете на собствениците на горката котка, ако я бяха видели в този вид. Сигурно щяха да са съсипани. Може само да се надяваме областния съвет да се погрижи за случая и такива неща никога да не се случват повече“.

Реклама

Не се знае как котката е била убита преди да бъде открита миналия четвъртък, но вероятно е била ударена от кола. Когато анонимният фотограф се върнал да види дали котката е още там, той открил, че тялото е махнато, а в маркировката има празнини. Над 400 човека коментираха снимката, изразявайки своето възмущение. Някои го нарекоха „позор“. Други определиха работниците, които са оставили котката на пътя като „безсърдечни“. Шери Алън написа: „Ужасно. Представете си как се чувстват горките ѝ собственици. Сигурна съм, че са с разбити сърца. Толкова е тъжно“. Джени Хефърнан заяви: „Простотията в своя връх. Че и повече!!! Жалки създания…“ Джийн добави: „Когато получихме втората снимка на нея ясно се виждаха празнините в маркировката. Не знаем какво е станало с горката котка. Надяваме се някой да я е съжалил и да я е погребал“.

Говорител на областния съвет на Кери каза: „Пребоядисването на пътната маркировка се изпълнява от частна компания, която има договор със съвета. Разследваме случая и ще се консултираме с хора от компанията. Областният съвет на Кери съжалява за този неприятен инцидент и се извинява за причинения смут“.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама