Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4896321 www.bgdnes.bg

Димитър Радев:Избирането на подуправители ще осигури предсказуемост

Всеки от кандидатите за подуправители на БНБ е експерт с безупречна репутация. Това заяви управителят на БНБ Димитър Радев,  съобщи БГНЕС.

Всеки ден подуправителите на БНБ взимат важни решения и носят отговорност. Тримата кандидати са професионалисти. Избирането им ще осигури предсказуемост на БНБ в изпълняването на функциите на Централната банка", увери Димитър Радев.

Реклама

Той представи поотделно и тримата кандидати за негови заместници. Радев предлага Димитър Иванов Костов за кандидат за подуправител - ръководител на управление "Банков надзор", Калин Димитров Христов за кандидат за подуправител - ръководител на управление "Емисионно" и Нина Иванова Стоянова за кандидат за подуправител - ръководител на управление "Банково" на Българската народна банка.

"Изборът на ръководител на управление "Банков надзор" е от изключително значение. Димитър Костов е много уважаван специалист, добре познат. Той е сред най-високо квалифицираните банкови специалисти в България. Костов познава отлично работата на "Банковия надзор", каза Радев.

За Калин Христов той подчерта, че го предлага за нов мандат, поради безспорните му професионални качества. "Той е добре познат сред банковата общност. Защитавал е успешно интересите на БНБ и България. Христов е доказал своите качества във времето", добави управителят на БНБ.

За Нина Стоянова, кандидат за ръководител на управление "Банково", Радев обясни, че тя е главен юрист на БНБ от 2007 г. досега. "Стоянова познава отлично всички направления в дейността на БНБ. Тя е много уважаван специалист, добре познаван в банковите среди", заяви още Радев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама