Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4897151 www.bgdnes.bg

Петко Бочаров в спешното заради адската жега

Журналистът Петко Бочаров преди дни е бил хоспитализиран за кратко в болница, тъй като му е прилошало от жегите.
Това научи "България Днес" от негови комшии. Те допълниха, че 96-годишният бай Петко, както го наричат съседите, тръгнал за кварталния супермаркет. Въпреки че внимавал да не ходи в най-горещите часове, високите температури си казали думата и му прималяло. Хората около него веднага извикали Бърза помощ. Линейката го откарала в спешния център, където му ударили ваксина и го стабилизирали. В момента най-възрастният журналист не само в България, но и в Европа вече си е вкъщи и се чувства добре. Препоръчана му е пълна почивка.
Петко Бочаров от години е хипертоник и взема медикаменти. Преди няколко години получи исхемичен инфаркт и бе лекуван в кардиологичната клиника към "Александровска" болница. Близки до него разказаха, че оттогава досега е преминал и през коронарография и какви ли не други процедури. Поставени му били три стента. Единият от тях обаче не паснал добре. Това наложило Петко Бочаров да приема допълнителни лекарства. И да сведе до минимум физическото натоварване.
"Краката ми отмаляват...", призна доайенът на българската журналистика по време на една от редките си публични появи напоследък.
Бочаров смята, че в българските болници все пак има модернизация, а лекарите ни продължават да са едни от "най-добрите и търсени в цял свят". "Заради липса на финанси обаче здравеопазването ни е под средното ниво", не се залъгва журналистът.
Покрай здравословните му проблеми бай Петко Бочаров отдавна не пие алкохол, разказаха пред "България Днес" негови познати. "За него алкохолизирането на нацията е страшен проблем. Часове наред може да говори колко е страшно по селата, където половин литър сливова на ден си е норматив", допълват те. (Бочаров има малка селска къща Ц бел. авт.)
В една от последните си телевизионни прояви преди половин година Петко Бочаров посъветва: "За мен най-хубавата България е сега! Младините са си младини, но сега има хоризонт. Да престанем да се хвалим, че сме най-бедната страна."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама