Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4897539 www.bgdnes.bg

Мъж стреля с газов пистолет в къща в центъра на Враца, местните в паника

Истински екшън се разигра преди около час в центъра на Враца, съобщава tribali.info. В полицията е получен сигнал за стрелба в къща срещу бившето кино „Коларов“. На мястото веднага отишли полицейски служители с две патрулки, които обградили имота.

Оказало се, че стрелецът е млад мъж, който е гърмял 5-6 пъти във въздуха с газов пистолет. Странното забавление на врачанина стреснало гражданите, които се разхождали в този момент по пешеходната зона на Враца и веднага бил подаден сигнал на 112.
Къщата, от която се чували изстрелите, се намира по средата между сградите на районното полицейско управление и областната дирекция на МВР. Само след минути униформените влезли в сградата и конфискували пистолета на врачанина. Той бил отведен в полицията, за да даде показания.

Реклама

Задържаният е Митко Русинчовски, син на покойния бивш директор на легендарната търговска верига от близкото минало „Минералсувенир“ и данъчен служител Валери Русинчовски.

По непотвърдена информация оръжието, с което е стрелял мъжът, е законно притежавано, като той си го купил преди около седмица. Снощи Русинчовски се почерпил в заведението на DJ Балона на площад „Родина“ във Враца и по всяка вероятност въобще не си е лягал. След запоя той решил да пробва новия си пистолет, като сплаши кучето си. Според съседи обаче това не е първия случай, в който стреля с оръжие.

Служителите на реда вече са съставили акт на Митко Русинчовски.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама