Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4898216 www.bgdnes.bg

Борисов: Днес ще отпуснем 3,8 млн. лв. за сградата на Софийска районна прокуратура и Софийски районен съд

Днес ще отпуснем необходимите 3,8 млн.лв. за довършване на сградата на Софийска районна прокуратура и Софийски районен съд. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след обиколка на сградата на бул. “Скобелев" 23, в която ще се намират Софийска районна прокуратура и Софийски районен съд,.

"11 млн. лв. дадохме преди няколко месеца. Вече няколко плочи в голямата зала са направени, като в нея ще има общо 35 зали. Какво се установи днес - тъй като е правено през пръсти, много от нещата трябва да се махнат", обясни премиерът. Той посочи, че настилката в двора на сградата трябва да бъде подменена, стъклопакетите са компрометирани и няма изолация, което означава, че няма и енергийна ефективност. "Взехме решение с министъра на правосъдието, главния прокурор и кмета на Столична община да чуем още веднъж магистратите колко им е нужно и важно. А то е много важно, защото Софийски районен съд и прокуратурата работят в отвратителни условия", уточни премиерът.

Реклама

Министърът на правосъдието Христо Иванов посочи, че ако всичко върви добре и по план, е възможно сградата да започне да функционира след една година.

"Взехме решение с финансовият министър Владислав Горанов и министърът на правосъдието Христо Иванов, достатъчно представителна част от кабинета сме, на подпис да пуснем тези 3,8 млн. днес, за да може да края на годината, месец декември, да се подмени всичко, което е необходимо - стъклопакети, изолация, зали, кабинети. Паралелно с това Христо Иванов ще предложи на ВСС да пуснат двете обществени поръчки за обзавеждане и оборудване, а ние в приемането на новия бюджет през октомври ще им дадем тези пари", посочи Борисов.

"Ако приемем, че някъде март - април всичко е готово, ще понатиснем за май-юни, най-късно юли Софийска районна прокуратура и Софийска градска прокуратура да са преместени", посочи премиерът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама