Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4898947 www.bgdnes.bg

Йоло Денев, вечният протестиращ: За 24 часа оправям България

Йоло Денев е общественик, националист и писател. Роден е на 1 януари 1940 г. Основател е на движение "Тангра и Велика България" и на Център по българознание и възраждане на България. Известен е като "вечният протестиращ". Пред "България Днес" Денев разказа за бъдещите си планове и как вижда ситуацията в държавата.

Бисерка БОРИСОВА
- Г-н Денев, как ви понасят жегите? Много българи вече пъшкат и се оплакват.
- Нямам проблеми с жегите. Всички ми се чудят, че ходя и в най-голямото слънце без шапка. Не ни е жегата проблем, а точно тия хора, дето все мрънкат. Народът е отчаян. От безработицата е станал мързелив, мързи го дори на бунт да се вдигне. Трябва поне един като мен малко луд да има, да казва истината! Трагично е положението! А най-голямата ни трагедия е, че не останаха патриоти.
- Къде са патриотите?
- Тук не остана патриот вече. Старите са смазани и ги е страх. А младите са или по гей паради, или по чужбина! Европейски ценности, бла-бла! Млади българи, с образование, ходят да чистят на гръцките баби. Или да им берат маслините на гърците. Нашите се превиват от работа, а гъркът седнал, пие си узуто, слуша си сиртаки. Не, не, неее. Не може повече така!
И тия така наречени патриоти - Волен Сидеров, Валери Симеонов... Нищо не вършат. Моля им се да ми дадат 7 минути поне по някоя от телевизиите си за патриотично изявление. Безплатно ще го направя. Писмено и устно им се моля. Но не. Затова работя за коренна смяна на тая феодално-капиталистическа система в България.
- Как смятате да борите системата?
- Правя ново движение - "Движение България". Като свършат отпуските, през септември, заставам на Коня (паметника на Цар Освободител в София Ц бел. авт.) и почвам да събирам подписи за него. Обявил съм, че до 1 ноември всеки може да дойде да се изкаже на Коня, народна трибуна. И после да окупираме парламента. Не искам кръв, само с натиск да стане промяната. Но много е страхлив народът, не смее още да се надигне. С мен са единици. Около 3000 съм питал, трима са казали "да". Двама - "може би". Никой не ще да протестира. Хиляди хора съм питал и постоянно питам: "Ще се събуди ли българският народ?" Ама няма да се събуди! Защото ми отговарят с трагични фрази: "Къде е тая България, къде я виждаш?", "Къде го тоя народ?". Защото всичко е в ръцете на мафията и хората не смеят да се обадят. Италианската мафия пред българската е боза мафия! И затова е такова положението ни. Вместо да се съберем 10 хиляди, 50 хиляди човека около парламента, а то няма нищо. И като сме малко, полицаите ни гонят и ни бият. Сами ми го казват - "като сте по-малко, ще ви бием, иначе няма".
- Наричат ви "вечният протестиращ". Срещу кого протестирате?
- Аз съм против всички, които са в момента. Всички протести са платени! Знам ги лично тези, които са платени и кой ги плаща. Мен само ме гонят. И ГЕРБ, и БСП, и останалите. Всички са еднакви. Като искам да се изкажа, те почнат да ми викат "Недей, Йово". А полицаите ме бият. На протеста за Балтов през 2009 г. - Мишо Миков беше шеф на МВР тогава, ме смазаха от бой пред парламента. Събориха ме до желязото на Коня. Биеха ни, по паркове ни гонеха като диви свине. По нареждане на Миков. Оттогава досега сто пъти съм им казвал на полицаите: "Историята ще ви съди вас!" Казвам им още: "25 години вие сте виновни, за да не може да се промени нищо в страната. Вие ги крепите тези - срещу едната заплата и пенсия." И им казва сега, че сметките им ще излязат криви и те няма да я имат тая пенсия, заради която си траят. Защото иде ислямски халифат в България! Безработица, глад, мизерия ще има в тоя халифат за българите. Толкова мъртви ще има, че няма да успеем да ги погребем. От 25 години България постоянно се турцизира. Това става. И полицаите, като им го казвам, се уплашиха. Досега бях с тях на пазара в квартала. И ми казват: "Йоло, дигай народа, щом иде ислямски халифат." Аз им казвам да се вдигат и те самите. Единият от тях - млад, умен. Викам му: "Като сменим системата, теб за комендант ще те назнача, дигайте се!"
- И ще се вдигнат ли?
- Знам ли ги. Един ми вика: "Ами ако стане така, моята дъщеря ще отиде в Германия." Казвам му: "Значи тя няма да бъде в харем, а в кабаре!"
Какво да си говорим за полицаите въобще?! Народът е много смазан и от тая ненаказана престъпност. Сега трябва да отида на село, не съм ходил от септември миналата година. 15 пъти ми разбиват къщата! Лъжиците, вилиците, котлона ми откраднаха. Дори лопатката и метлата! Писах в началото жалби, сега кметът ми казва: "Йоло, недей писа. Няма да ги хванем. За какво само да пишем протокол?" Има там един циганин, много краде и за него се знае. Ударят му две плесници и го пуснат - защото иначе в затвора трябва да го хранят. Само смъртно наказание трябва за тези, които крадат, убиват, насилват. На село на един съсед всяка вечер едно по едно му крадат - я кокошките, кравата, сега и коня. А той не смее да се покаже на прозореца. Защото има една приказка: "Те си отиват и ти си отиваш"... Затова стоял само и ги гледал как натоварили на каруца 4 от неговите агнета. Няма оправия сега, няма...
- Ако успеете с планирания натиск от вашето "Движение България", как ще оправите нещата?
- Аз съм за Крумовите закони! И за смъртни присъди! За 24 часа оправям България! Задължаваме през половин час всички телевизии да казват Крумовите закони заедно с прогнозата за времето. И който не изпълнява - Манго ли ще е, политик ли ще, си носи наказанието. Пръсти ще се режат, глави ще падат! Още на бившия шеф на МВР Цветан Цветанов съм му казвал: "Дай ми едно разрешение и ще видиш как ще спра престъпността за нула време." Ама и той ме гони! Какво щял да каже ЕС, НАТО. Ала-бала! Не може така! Десетки хиляди да треперят от безнаказани убийци. Аз по комунистическо време лежах в затвора с крадци, убийци, изнасилвачи. Тях ги пускаха, а мен ме държаха. И сега пак така ли?!
- Много се говори в момента за нова конституция и промяна в съдебната система. Какво мислите вие?
- Сегашната съдебна система е фарс. Оня Радан Кънев, който вареше кафе и носеше банички на Иван Костов, сега ми говори за някаква "историческа победа" в съдебната реформа! Пълни глупости! Тази политическа каста трябва да се измете. Трябва революция! И еволюция. Това сега са боклуци.
- Как смятате да преборите кризата с раждаемостта в България?
- Някога е било закон 7 деца да имат семействата. Сега хайде, поне 3 да са. Циганите как раждат по 6-7 деца и днес! Даже на полицаите, като се караме, им казвам: вашето място не е тук да ги пазите тия, а да сте вкъщи, да правите деца! Даже ако комшийката няма мъж, викам, или ако е вдовица, то ти си длъжен - в името на България, да й направиш дете!
- Това малко на харем заприлича? Какво ще каже бог Тангра по въпроса?
- Абе майтапим се, но нещата са сериозни. Всичко, което казвам, е сериозно. Какви европейски ценности - еднополови бракове, милионери, ала-бала. Западната цивилизация е мъртва. Християнството е мъртво. И затова им казвам на всички: аз съм последният пророк и трябва обединение! Тангризмът е изходът. Трябва ни нова държава, с Крумови закони и тангризма като модел на държавно управление и нравственост. Един е бог Тангра и Йоло Денев е негов пророк!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама