Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4899211 www.bgdnes.bg

Жената на Камен Балбузанов за мелето на плажа: Куката защити детето!

"Мъжът ми е мъжкар, реагира, за да защити детето си. Той е готов да си понесе отговорността, но иска това да стане и с руснаците." Това заяви съпругата на Камен Балбузанов-Куката - Стела.
Тя разказа пред "24 часа" за мелето на централния плаж на Поморие на 27 юли вечерта, заради което Камен Балбузанов-Куката бе обявен за национално издирване.
"Пиех кафе с няколко приятелки, когато изведнъж чухме страшни писъци. Разбрахме, че пищят децата ни. Моята дъщеря дотича до нас, а след нея и дъщерята на Христо (Христо Широков-Широката - бел. ред.). Казаха ни, че някаква жена души детето на една от приятелките ми - Ани.
Хукнах към плажа, аз по-бързо тичам от останалите. Видях как едра жена дърпа за ръчичката 6-годишния син на Христо и се опитах да го отскубна. Жената ме псуваше на руски, посегна към мен и аз естествено й отвърнах", разказа Стела.
След намесата на майките на плажа дотичали и мъжете им, които играели карти на плажния бар "Кариби". Дошъл и Камен Куката, но тогава до рускинята се изправил и съпругът й. На въпроса на Куката "Какво става тука" той получил юмрук в лицето от руснака и аркада на веждата, разказа помориецът Христо Широков. Той има договор за управление на част от ивицата на централния плаж, в района на атриума.
"Не видях как Камен удря руснака, защото в този момент бях в гръб. Опитвах се да отцепя периметъра и да не допусна други хора да се намесят в скандала. По това време плажът беше пълен и можеше да стане много по-страшно. Това е моят бизнес, аз нямам полза от скандали", продължава Христо Широков.
Междувременно адв. Валентин Калчев е подготвил жалба от името на Камен Балбузанов, която вчера внесе в прокуратурата. Там е образувано дело за средна телесна повреда, но все още няма привлечен обвиняем. Руското семейство, замесено в скандала, обаче отлетяло за родината си, въпреки че се твърдеше, че мъжът е в много тежко състояние.
Засега е ясно, че четири деца са пострадали при мелето. Едното е 10-годишният Димитър, син на Митьо Очите. Скандалът започнал, след като хлапетата подразнили рускинята. Туристката скочила ядосана и ударила шамар на едно от тях, друго блъснала, трето сграбчила за ръката.
Четирите деца са освидетелствани от съдебен медик, съобщи техният представител адв. Валентин Калчев.


"Става въпрос за леки телесни повреди, но много по-сериозни са психическите травми. В целия този случай основното е, че е посегнато на деца и трябва да се потърси наказателна отговорност от виновните", коментира адв. Калчев.
Синът на Митьо Очите е бил на плажа с майка си Антигона. Той си играел със сина и дъщерята на Камен Куката, както и с детето на Христо Широков-Широката. Известният с близостта си до Димитър Желязков помориец стопанисва частта от плажната ивица. Куката и още две семейства от страната му били на гости. По време на инцидента Митьо Очите не е бил на плажа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама