Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4899352 www.bgdnes.bg

Мая Манолова: Изборът за омбудсман за мен не бе на всяка цена, не гласувах за себе си

Изборът за омбудсман за мен не бе на всяка цена. Предполагам, че много от колегите ми в парламента са гласували по съвест. Не съм човек от конюнктурата, защото казвам мнението си ясно и на висок глас, за да се чуе. Това обяви пред БНТ новият омбудсман на България Мая Манолова.

„Не съм правила сметки за подкрепата си към мен, защото изборът не бе на всяка цена. Очевидно е, че щом съм получила 129 гласа, това означава, че съм получила разноцветна подкрепа. В този смисъл вярвам, че доста колеги от парламента са гласували по съвест”, каза Манолова.

Реклама

Тя поясни, че не е гласувала, въпреки че е имала право, за да няма глас предимство пред другия кандидат Константин Пенчев.

„Много колеги ми казаха да гласувам, защото при таен избор може да се стигне до ситуация един глас да реши избора. Аз обаче отказах. В случая аз съм депутат и имам право на глас, а Константин Пенчев няма право на глас. Някак си за мен не е редно да имам предимство и не гласувах”, добави Манолова.

Срещу избора й за омбудсман има вече организиран протест, а по този повод тя каза, че не смята, че ще се харесва на всички. „Всеки има право на позиция и мнение. Приемам това. Аз се надявам с работата си да им докажа, че ще съм надпартиен омбудсман”, завърши тя.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама