Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4902098 www.bgdnes.bg

Бялата ръкавица на Майкъл Джексън продадена за 64 800 долара

Бялата ръкавица, която Майкъл Джексън е носил по време на своите концерти, беше продадена на онлайн търг за 64 800 долара.

Организатор на мероприятието бе аукционна къща Нейт Сандърс. Стартовата цена на ръкавицата бе 20 000 долара. Името на победителя не се разкрива. По време на наддаването са подадени 8 оферти,съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Реклама

Джако се появява за прав път на концерт с бялата си ръкавица през 1983 г. Той я носи на дясната си ръка. Когато по-късно в едно интервю през 1999 г. го питат защо ръкавицата е една, Кралят на попа отвръща спокойно: "Защото така е по-яко, отколкото да са две".

През 1984 г. Майкъл Джексън подарява ръкавицата на художника Пол Бедард, който рисува по поръчка на музиканта много платна, някои от които днес са признати за произведения на изкуството.

Джако, един от най-успешните и любими певци в историята, си отиде от нас на 29 юни 2009 г. на 51-годишна възраст. Неговият албум "Трилър влезе в Книгата с рекордите на Гинес като най-продаваният на всички времена.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама