Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4902139 www.bgdnes.bg

Асоциацията на индустриалния капитал: Най-вероятно утре ще поискаме оставка на шефа на КЕВР

На утрешната пресконференция най-вероятно ще поискаме оставка на председателя на КЕВР. Това заяви пред Фокус Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). По думите му, на пресконференция  ще вземат участие четирите работодателски организации и двата синдикати.

Темата ще е за резултатите от националния протест на 29 юли и за следващите стъпки, които бизнесът ще предприеме. „Ние не приемаме тези цени. Смятаме, че това не е експертно, а политическо-популистко решение на КЕВР”, обясни Велев. „Ще искаме преразглеждане на решението, както и най-вероятно оставка на председателя на КЕВР, пътна карта, промяна в законите и мораториум върху присъединяването на производители на електроенергия с преференциални цени”, заяви той.

Според него това е едно увеличение, което индустрията нито може, нито иска да понесе и приеме. „То ще доведе до спад на доходите, до съкращаване на работни места и до ръст на цените на дребно. В същото време това решение казва на крадците „Вързахме баланса на НЕК, вие може да продължавате спокойно да крадете”, посочи председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама