Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4902781 www.bgdnes.bg

Откриха врата от пътнически самолет на остров Реюнион, може да е от изчезналия Боинг

На брега на френския остров Реюнион в Индийския океан е намерена врата от пътнически самолет, информира ТВ каналът Скай нюз, позовавайки се на свой източник.

Както вече бе съобщено, в сряда на острова бе открит голям отломък от самолет, за който се предполага, че е част от крило на пътническия Боинг 777 на малайзийските аеролинии, изчезнал през март 2014 г. Той вече е доставен във Франция за идентификация и изследване.

Реклама

Британският вестник "Телеграф" пише, че жители на Реюнион още през май намирали предмети, които може да са свързани с изчезналия самолет. Според местен жител - метача Никола Ферие, цитиран от изданието, по време на работа на източното крайбрежие той е виждал части от самолет. Ферие по-специално твърдял, че при разчистване през май той попаднал на синьо кресло. Но че то може да има някаква връзка с малайзийския пътнически самолет той разбрал едва след появата на съобщения, че на острова е открита част от крило на Боинг. С други намерени от него предмети на брега - по-специално две чанти с вещи - той постъпил както и с останалите находки: изгорил ги. "Такава ми е работата", заявил той.

Според "Телеграф" и други жители на Реюнион били открили предмети, които може да са свързани със самолета, не но им придали значение.

Пътническият Боинг 777, летящ от Куала Лумпур за Пекин, изчезна през нощта на 7 срещу 8 март 2014 г. На борда му имаше 227 пътници и 12-членен екипаж. В мащабното международно издирване, в което се включиха Китай, Малайзия, САЩ и Австралия, не даде резултати. През януари властите на Малайзия обявиха, че най-вероятно самолетът е претърпял катастрофа и всички намиращи се на борда 239 души са загинали.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама