Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4903124 www.bgdnes.bg

Вандали в САЩ убиха робота пътешественик hitchBOT (видео)

Роботът стопаджия hitchBOT е бил повреден по време на пътешествие из САЩ, съобщава Асошиейтед прес. За кратко време симпатичният авантюрист се превърна в любимец на много хора.

Канадските изследователи, които създадоха hitchBOT като социален експеримент, съобщиха, че на 1 август рано сутринта, някой е нанесъл непоправими повреди на робота във Филаделфия и той е приключил краткото си пътуване из Съединените щати. Създателите са получили изображение на повредения робот, но не могат да определят точното му местоположение, тъй като батерията му е изтощена.

Реклама

Стопаджията hitchBOT започна американската си обиколка от щата Масачузетс преди две седмици, през юли, с цел да достигне до Сан Франциско. Той трябваше да прекоси страната от източното до западното крайбрежие. Обиколката му в САЩ започна с вдигане на палец към небето подобно на всеки друг стопаджия и с усмивка на "лицето" му.

Създателите на робота не знаят кой го е унищожил и защо. Те обаче съобщиха, че много деца, които го обожават, сега са съкрушени.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама