Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4903145 www.bgdnes.bg

1,1 млн. спечели дядо от Перник

Скромен дядо на около 70 години от Перник е новият тотомилионер на България!

С фиш за 1,80 лв. щастливият пенсионер е спечелил джакпота от 1 183 987 лева в 6/49 в четвъртък. Пълната самоличност на късметлията ще бъде разкрита, когато отиде в централата на спортния тотализатор за получаване на печалбата. Засега се знае само, че възрастният мъж е от пернишкия квартал "Монте Карло", където живее и друг тотомилионер - Росен Русимов.
Русмов спечели 4 736 303 лв. от тотото през есента на 2012 г. Сега печелившата комбинация е пусната отново в същия тотопункт! Лелките, които работят там, са щастливки, защото получават процент от постъпленията. А те непрекъснато растат! Явно има защо, тъй като това със сигурност е най-късметлийският пункт в България. Знае се, че вероятността да се спечели шестица от тотото е равна приблизително на едно към 14 милиона. Шансът печелившата комбинация да бъде спечелена с фиш, пуснат в един и същ пункт, също е нищожна. Но ето че се случва точно това!
Поне три шестици са улучили досега късметлии, играещи в тотото на "Монте Карло". И тримата са от този квартал. Първата е още през 80-те години, когато снимки на печелившите се лепяха по витрините на пункта. За първи път там изгря фотото на пенсионера бай Данчо, известен като Стария вълк. Тогава нямаше джакпот и най-голямата печалба беше закована на 20 000 лв. Данчо раздели парите между децата и внуците си. И с нищо не промени предишния си начин на живот.
Същото направи и вторият късметлия - Росен Русимов. Част от парите му още са в КТБ, друга част той инвестира в бизнес и недвижими имоти. Продължава да се среща със старите си приятели, черпи щедро и обича да кани гости на дебела сянка в двора на къщата си. Как ще постъпи третият щастливец от Монте Карло предстои да се разбере.
Предишният тотомилионер е Николай Динков-Нинджата от Благоевград.
Преди десетина дни той грабна над 7 млн. лв. джакпот и разказа за късмета си.
"Прибирах се в къщи и попитах жена ми Полина дали е проверила фишовете, които пуснахме - сподели Николай - Каза ми, че е останал само един непроверен. Той бе печелившият."
По новите правила на спортния тотализатор цялата сума не се изплаща веднага. Спечелилите получават първоначално 500 000 лв. Остатъкът им се превежда всеки месец по минимум 30 000 лв. в рамките на максимум 7 години.
Ако сумата е голяма, месечната вноска се увеличава, за да може да се изплати до края на 7-годишния срок. Иначе печелившият получава по 30 000 лв. всеки месец, докато не се събере пълната сума.
В случая с Динков, след като вземе първоначалните 500 000 лв., ще му останат 6 595 423 лв. Той ще получава по 78 516,94 лв. всеки месец през следващите седем години.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама