Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4904842 www.bgdnes.bg

Борисов за проверките на НАП на медиите: Ако някой се е познал като бухалка на газов посредник...

"Ако някой се е познал като медия-бухалка на газов посредник, нямам никаква вина". Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов след официалното откриване на участъка Белокопитово - Каспичан от автомагистрала „Хемус“  във връзка с информация, че НАП прави проверка на медии, съобщи „Фокус”.

„Учудвам се, че някога съм критикувал вестник „Сега”. Ако вие ми донесете написано, че аз съм казал за вестник „Сега” каквото и да било, освен, че на Христо Комарницки ми харесват карикатурите, аз ще отида на крака във вестник „Сега” с букети цветя за всички журналисти”, заяви премиерът.

Реклама

„Ако някой случайно се е познал като медия-бухалка на газов посредник, който благодарение на мен загуби бизнеса си, който е около 200-300 млн. лева на година. За 20 години това са няколко милиарда лева. Благодарение на моята политическа воля, махнахме трите посредници между Русия и България. Три посредника имаше за газ. Ако някой се е разпознал там, аз нямам никаква вина", посочи министър-председателят.

"Много уважавам вестник „Сега” и ако са се разпознали в това, съжалявам, аз никога не съм ги споменавал. Карикатурите на Христо Комарницки – той си вади вече 15-16 години хляба с мен”, уточни Борисов.

По думите му, ако някой се е разпознал за медия-бухалка на газов посредник и си е изкарвал парите от повишаването цената на тока между източника и потребителя, също трябва да си каже. „Кълна се, че научих от Владимир Горанов, като го питах сутринта каква е тази проверка, той ми каза, че е на всички печатни издания. Да ходя аз да правя глупости на вестник „Сега” и да им правя проверки? Съжалявам, че може дори да го допуснат. Не съм имал предвид тях, но ако са се разпознали, да дойдат да питат така ли е”, коментира още Бойко Борисов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама