Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4905108 www.bgdnes.bg

Майката на изверга от Маломир: Не искам и да чувам за сина си!

Собствената му майка се отрече от изверга от ямболското село Маломир, който уби 68-годишната англичанка.

"Не искам и да чувам за сина си!", тросвала се майката на циганина рецидивист Иван Георгиев. Тя се отказала от детето си заради поредицата му престои зад решетките за кражби, а след зверството от четвъртък вечерта не искала да чува и името му, научи "България Днес".
След лежането в пандиза Иван е дошъл в Маломир именно заради майка си, която живеела там. Тя отказала да го приюти и той се подслонил при възрастна жена срещу 30 лв. месечен наем. Бандитът не се трогнал нито от отношението на съселяните си, които не го искали, нито от отказа на кметицата да го регистрира като жител.
Апашът е бил пиян, когато е нападнал британката. Тя също е била подпийнала, когато тръгнала да разхожда двете си кучета в парка на селото. Именно там я сполетяла смъртта. Злодеят я нападнал, като ченгетата още нищят дали целта му е била грабеж. Проверява се дали липсва нещо от вещите на чужденката. След като я съборил на земята, той я изнасилил и омаломощил до смърт.
Безскрупулният убиец запалил тялото, за да се прикрие. Той обаче пропуснал, че е оставил цял набор от следи за полицията. На мястото било открито негово ДНК. Това са косми и други материи, които помогнали да бъде открит и задържан. На помощ на униформените бяха повикани и полицейски кучета, които душили целия парк в търсене на улики.
В крайна сметка ченгетата се натъкнали на достатъчно доказателства, но се изправили пред друг проблем. Те трябвало да пратят откритото ДНК за изследване в сливенска лаборатория. Оказало се, че там липсват нужните реактиви за извършване на анализа. Затова уликите били изпратени в Бургас, където криминалистите реагирали светкавично и заковали бандита.
Освен негови биологични следи те изследвали и ДНК на жертвата.
"Огънят беше унищожил лицето й и трябваше да докажем, че е тя. Затова взеха косми от четката й за коса", разказа кметицата на селото Христина Димова.
Благодарение на взетите проби се потвърдила самоличността. Това е Бенет Джанет Елизабет, съобщи за "България Днес" окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев. По думите му Иван Георгиев е обвинен за умишлено убийство, като го грозят между 10 и 20 години затвор. Очаква се днес прокуратурата да внесе искане за постоянното му задържане, като в съдебната зала вероятно ще станат ясни още потресаващи подробности около убийството.
Междувременно съдебният лекар вече е изготвил съобщение за смъртта на жертвата. Предстои кметството да издаде смъртен акт. Към момента кметицата среща затруднение, защото досега не е обработвала документи на чужди граждани и затова ще се съветва със специалисти. "Благодаря на полицията, че бързо си свърши работата и селото се успокои", коментира Христина Димова.


По думите й убитата Джанет е изглеждала доста добре за възрастта си и е била купонджийка. Въпреки че се грижела за тежко болния си съпруг, тя приемала в дома си останалите свои сънародници, които живеят в селото. Къщата й била стара, с красиви дърворезби и голям двор с басейн.
"Джанет е работила като танцьорка, с мъжа й са били големи авантюристи, защото идват от Турция", казва кметицата на Маломир.
Тя определя убитата като свестен човек. Спомня си, че при последния им разговор Джанет е потърсила съвет за фризьорски услуги.
"Дай Боже, виновникът повече да не излиза от затвора и да не стане "Ние ги хващаме, те ги пускат". Много е страшно", ожали се кметицата на селото.

Търсят близки на чужденката

Местните власти усилено издирват близки на убитата Джанет. Те се чудят как да уредят документите и погребението на чужденката. Причината е, че съпругът й бе приет в болница, за да понесе по-леко трагичната вест след двата му прекарани инсулта. Той още не осъзнавал какво се е случило и не можел да помогне за организацията.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама