Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4905196 www.bgdnes.bg

Разбиха банда, разпространявала канабис в София и околни села

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в организирана престъпна група, създадена с цел производство и разпространение на наркотици, предимно канабис. Членовете на групата са задържани на 31 юли 2015 г. при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура, извършена на територията на София и селата Мърчаево, Подгумер, Долни Богров и вилна зона Чурек. Това съобщиха от Прокуратурата.

Обвинения за три престъпления са повдигнати на ръководителя на групата Веселин Сандов – като ръководител на престъпната структура (чл. 321, ал. 3, пр. 2 и пр., т. 1, вр. ал. 1 от НК 10), за отглеждане, както и за държане на канабис (чл. 354в, ал. 1, пр.2 и пр. 5 от НК и чл. 354а, ал. 1, пр. 4 от НК). Обвинения за участие в групата, както и за производство и за държане на наркотични вещества са повдигнати на Кирил Симеонов, Георги Янчев, Росен Николов, Веселин Сандов и Християн Пурич. Седмият член на групата Никола Балабанов е обвинен и за разпространение на наркотици.

Реклама

Според събраните до момента доказателства групата е действала от декември 2014 г. По указание на ръководителя Сандов членовете на наркогрупата са създали три оранжерии за отглеждане на канабис в къщи в с. Мърчаево, с. Подгумер и вилна зона Чурек.

Готовата продукция от изсушен канабис е била складирана в дома на Кирил Симеонов в София, откъдето е била предавана за разпространение на дилъри от групата. Връзка с разпространителите е поддържал лично ръководителят Сандов, като производителите на канабиса не са се познавали с пласьорите. При извършените претърсвания и изземвания в дома на Симеонов освен канабис за открити и осем пликчета с 255,88 грама амфетамини на таблетки. Намерено и иззето е и незаконно оръжие – пистолет с 8 патрона.

Издирват се и други участници в престъпната група. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на седмината обвинени е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 3 август 2015 г., Специализираната прокуратура внася в Специализирания наказателен съд искане за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража“ на седмината обвинени.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама