Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4905275 www.bgdnes.bg

Павлова: Надявам се до края на мандата да имаме 300 км нови магистрали

"Надявам се строителите да приключат навреме проектираните участъци от автомагистралите, за да може да "има изградени до края 300 км нови магистрали в рамките на двете правителства на ГЕРБ", обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, цитирана от БГНЕС.

Павлова окачестви като много важен за безопасността на движението новооткрития участък от пътя от автомагистрала "Хемус" и новото пътно съоръжение край Белокопитово, на който днес тя преряза лентата.

Реклама

"На това кръстовище ставаха много пътни произшествия, сега то ще е безконфликтно. Значение ще има и за развитието на туризма в региона - наблизо е старата българска столица Плиска с базиликата, която се реконструира и оттам е донесена водата за освещаването на новият пътен участък. В момента се работи по автомагистралите "Струма" и "Марица" - при Оризово за връзка с магисрала "Тракия", посочи министърът.

Регионалният министър уточни, че се работи и по западната дъга на Софийското околовръстно, по връзката на автомагистрала "Люлин" с пътя за Калотина, довършава се Северна скоростна тангента, прави се и рехабилитация на републиканската пътна мрежа, уточни регионалният министър.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама