Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4906129 www.bgdnes.bg

Със 199 лв. живее майка без крака

Майка с два ампутирани крака, която отглежда сина си сама, се нуждае от помощ. Дори и в момента Даниела Стаменова продължава да се бори с некрозата, тъй като пред нея стои реална заплаха за повторна ампутация на единия крак.
Като неработоспособна жената е принудена да разчита само на инвалидната си пенсия, която е в размер на 164 лв., и детските надбавки от 35 лв., за да издържа себе си и сина си, който е ученик в 11-и клас.


Най-голямата болка на Дани е, когато синът й Кирил отива на училище и я пита дали ще има пари за закуска, а тя трябва да брои стотинките. Той е сред най-добрите ученици в класа, но често среща проблеми в самоподготовката си поради липса на учебници. Разбира японски и английски език, а след завършване на средното си образование има желание да следва информационни технологии.

Реклама


През 2002 година поради неправилно лечение на Даниела Стаменова се налага да й ампутират единия крак. Десет години по-късно ампутират и другия.
Проблемите й за съжаление не свършват дотук. Пред жената стои поредната заплаха от нова ампутация на единия крак.


Преди близо 3 месеца чрез пост в интернет приятелка на Дани й помага да събере средства за съдоразширяващи ампули и няколко мехлема "Интрасайт" (гел от 25 г), с които тя се лекува в момента. На Даниела са й необходими по 2 мехлема на ден за отстраняване на некротичната тъкан.


Жената споделя, че освен от мехлема има голяма нужда и от превързочни и болкоуспокояващи консумативи - марли, бинтове, кърпички, превръзки, памук и др. За тях не са й останали никакви средства след изразходваните за лекарствата.
За помощ на Дани със средства, лекарствени и други консумативи, както и за помощ на сина й можем да се свържем с нея на телефонния й номер - 0877892651.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама