Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4907031 www.bgdnes.bg

На къмпинг за последно!ПАЛАТКА УБИЕЦ. Метално колче се заби в окото на неопитен турист

Палатка едва не уби неопитен планинар, изпълнен с мераци за диво къмпингиране.
28-годишният Джеймс Патинсън и аверът му Майкъл се отправят на туристически поход, без да имат опит в подобни начинания. В късния следобед намират удачно място за лагер - плато със сенки, сухи клони за огън и естествен заслон. Остава само да забият стоманените колове и да разгънат двуместната палатка.

Мисията се оказва почти смъртоносна. Джеймс и Майкъл се оплитат във въжетата, които трябва да опъват палатката, и усилията им отиват на вятъра. Повече от един час двамата се мъчат безуспешно да издигнат платнището, което на пръв поглед изглежда елементарно. В хаоса от въжета, колове, спални чували, термоси и палатка Джеймс се спъва и пада с главата надолу и метален кол се забива в лявото му око. За щастие острието не пробива черепа.


Майкъл се обажда на спасители, които за отрицателно време пристигат при тях с хеликоптер. Медицинският екип преглежда на място ранения мъж, който е в съзнание, качват го на борда и отлитат към болницата. Промушеният Патинсън изумява медиците с нелепи коментари за ситуацията, в която е изпаднал.
"Вместо да се притеснява за здравето си, той ни разказваше вицове и забавни истории от живота си", споделят парамедиците. "Не спря да се смее за своя сметка и да изтъква, че това е последното му излизане в дивата природа. Обеща никога повече да не напуска града в търсене на адреналин и приключения", допълват те. В спешното Джеймс е опериран успешно и животът му е извън опасност.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама