Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4914781 www.bgdnes.bg

Тишо Боксьора с ексклузивна изповед: Натопих Баретата, за да спася жена ми и детето!

Излъгах, за да спася жена ми и дъщеря ми! Бях загубил едно семейство и не исках това да се повтори! Това е част от покъртителната изповед на емблематичния кримигерой Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора пред съда, научи "България Днес". Той даде показания по делото срещу Антон Савов - Тони Мамата, който е сочен за дясна ръка на спрягания за наркобос Златко Баретата. Пред магистратите Боксьора се отрече от думите си срещу Баретата и хората му, като обясни, че е бил заплашван, за да даде показания.

"През 2008 г. една сутрин дойдоха барети вкъщи, където бях с жена ми Боряна и дъщеря ни. Поискаха от мен да свидетелствам, защото в противен случай ще ме пратят в затвора и повече няма да видя семейството ми. Нямаше какво да направя - иначе щели да ми повдигнат обвинения за убийствата на Бобъра и Клюна", спомни си Боксьора. Той бил провесен от последния етаж "като котка на ламаринен покрив". След това дал показания, като запаметил албуми и посочил по снимки представители от ъндърграунда.

Реклама


"Вече имах едно погубено семейство, докато живеех в Плевен - синът ми загина при катастрофа през декември 2002 г., а жена ми Виолета Димитрова се обеси в банята през април 2005 г. След това се преместих в София и не виждах друг изход, освен да спася единственото, което имам - новото ми семейство, жена ми Боряна и дъщеря ми Роси", признава Тишо Боксьора. Щом изпълнил заръките, той бил вкаран в програмата за защита на свидетели, за да не пострадат близките му. Съпругата му и детето били отведени във Варна, а после - преместени в Стара Загора. По-късно напуснали програмата.


"След това ми предложиха пари, за да повторя показанията си и да улича тези хора, които не познавам, обещаваха ми различни неща. Обещаваха ми да ми оправят делата, които се водеха срещу мен, за да съм свободен и при семейството ми", обясни кримигероят. По думите му всеизвестният Димитър Вучев-Демби скалъпил цялата история срещу основния си враг Златко Баретата. Боксьора се кълне, че не познава подсъдимите и няма каквито и да е връзки с тях.
"Съжалявам, че причиних толкова лошо на тези хора", вайка се Тишо Боксьора. След като веднъж се отрекъл от показанията си, че Баретата и хората му се занимават с дрога, получил заплахи: "Ще си загубиш семейството, защото не си спазваш уговорките". Двама бандити му сцепили главата, а после бил нападнат, докато лежи в пандиза.
Тишо Боксьора бе осъден на 15 г. решетки за бруталното убийство на Емил Герасимов. През 2007 г. той наръгал с нож 17 пъти жертвата си, която му била конкурент в наркосредите. Преди да влезе в сила присъдата, Тихомир Георгиев си плю на петите и забегна в Англия. Той бе обвинен още в обир, нападение и продажба на наркотици и бе включен в списъка на Интерпол с най-издирваните престъпници. През 2012 г. бе заловен в зала за бокс в Лондон, а по-късно бе екстрадиран у нас, за да си изтърпи присъдата.
Освен срещу Баретата Боксьора натопи братята Маргини и човека им Стефан Бонев-Сако, с което си спечели омразата на кримиконтингента като прокурорски свидетел. Въпреки усилията му да си спаси семейството осъденият бандит се разведе с втората си жена Боряна, която дори върнала моминската си фамилия и вече е Спасова.

Аделина ГЕОРГИЕВА


Петното плаши Боряна

Бившата жена на Тишо Боксьора също влезе в криминалните хроники, но като пострадала. Тя била заплашвана от наркобоса Бисер Миланов-Петното. Двамата се засекли на жълтите павета пред парламента, където Петното ръководел контрапротеста в защита на правителството на Пламен Орешарски. Според обвинението Петното се заканвал на Боряна: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата". За заканата се води дело в Софийския районен съд.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама