Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4918238 www.bgdnes.bg

Убиец рита в "А" група

Доказан убиец рита в "А" професионална футболна група, потресени са приятели на затрития преди две години юрист от "Топлофикация" Петър Алексов, научи "България Днес". Пепи бе пребит до смърт от футболиста Борислав Балджийски, който отново се подвизава в професионалния футбол, след като отборът му "Монтана" влезе във висшия ешелон. Близките на Пепи са възмутени от съдебната система и от факта, че подсъдим за най-тежкото престъпление се състезава с най-добрите тимове. "Това човекоподобно става лека-полека идол на младите запалянковци на този отбор - това е трагичното! После защо има насилие по стадионите? Ами като играят убийци... Тоя си мисли, че е недосегаем", коментират изумените приятели на юриста. Те готвят изненада за ритнитопковеца. 

Авери на убития са говорили с представители на фенклуба на ЦСКА, чийто фен бе Пепи. „Червените“ привърженици обещали подкрепа от поне 50-60 души. Така се очаквало с близките и приятелите общо около 200-250 човека да се организират и да отидат на мач на Монтана, за да покажат, че "Пепи е институция", и да поискат справедлива присъда за убиеца му. Предвижда се своеобразният протест да се проведе в средата на септември, когато "Монтана" играят с "Пирин" (Благоевград).
"Малко позабравихме какво се случи преди две години. Предлагам да направим една група, която да помага на боклука да не забравя кой е Пепи и че той е жив в нашите сърца. Само този, който уби физическия Пепи, е забравил какво е направил", жалват се приятели на юриста. Те се възмущават и от поведението на Балджийски, който по думите им само ходел по барове и се правел на жертва. Преди време самият футболист сподели, че след инцидента не му се играел футбол.

Реклама

"Гадна случка, не пожелавам на никого да му се случва подобно нещо. Нормално е да ми повлияе зле - както на психиката, така и на кариерата. Но аз съм характер и гледам да се справям добре на терена и да не обръщам внимание на това, което стана", призна Балджийски. Той сподели, че си е направил изводите след инцидента и е чист пред съвестта си. Футболистът, който тогава риташе за "Славия", се оплака от отношението на президента на клуба Венци Стефанов, който го изгони веднага след ареста.
"Така е преценил, така е постъпил, макар че не постъпи коректно спрямо мен. Един президент трябва да застане зад футболиста, който играе в неговия клуб. А и той не е знаел за какво става въпрос и е говорил прибързано. Процесът не е завършил, има още дела, ще видим какво ще стане, времето ще покаже. Знам, че съм невинен, и искам да го докажа", коментира футболистът на „Монтана“.
Той е подсъдим за убийството на Петър Алексов, което стана на 6 август 2013 г. пред казино "Милениум" в столичния кв. "Красно село". Балджийски и братовчед му пребили юриста, който ги нарекъл "селяни" заради регистрацията на колата, с която се разминал. По данни на съдебните медици Пепи бил нокаутиран от Балджийски с един удар, при който било извадено окото му. Освен това пребитият се строполил върху метална шахта и издъхнал.
"Информирани сме, че има дело срещу Балджийски, но ние сме подписали договор с футболиста, не ни интересува миналото на Борислав." Това заяви пред "България Днес" кметът на Монтана Златко Живков, който е и благодетел на клуба.

 По думите му всеки без влязла в сила присъда има право да работи. Кметът се разграничи от съдебните неволи на футболиста и обяви, че "Монтана" няма нищо общо с делото. "Балджийски е основен футболист, намира се в най-добрия период в кариерата си досега. Стараем се да му помагаме, защото е полезен на отбора", похвали го градоначалникът.


Сезират УЕФА и ФИФА

Приятелите на Пепи се канят да уведомят УЕФА и ФИФА, че във висшата ни лига участва подсъдим за убийство. Те не знаят дали сигналът им би породил последици, но искат органите да бъдат сезирани. Аверите на убития преглъщат с мъка всеки мач, който гледат с убиеца. В последния кръг Балджийски бе избран за играч на мача в двубоя срещу "Лудогорец" и дори получи шампанско като награда. "Съжалявам, че не успях да отбележа гол, много исках да вкарам, особено на "Лудогорец". Искам да се представям на високо ниво срещу големите отбори", коментира Балджийски.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама