Реклама
https://www.bgdnes.bg/opa-a/article/4944020 www.bgdnes.bg

Треньор заложи жилището си заради бокса

Разгрявката започва и в залата се чува само гласът на треньора по бокс Емил Райков от клуб "Перник". Бавно и методично той дава указания. Гласът му е спокоен, но твърд. Младите спортисти мълчат и изпълняват. Няма шеги, няма закачки и усмивчици.

"В спорта дисциплината е над всичко - казва Райков. Преди имаше казарма и там момчетата ставаха мъже. Премахнаха я. Сега остана само спортът. Жал ми е за децата, които растат без да изграждат качества, нужни за истинското училище на живота."

Реклама

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България днес"


Самият Райков е бивш боксьор, завършил е Националната спортна академия. След края на кариерата си започва собствен бизнес. Поема боксов клуб "Перник" през 2004 г. и започва да инвестира в него собствени пари.
"Ипотекирал съм всичко, което имам признава Райков. - Включително семейното жилище. Понякога със съпругата ми спорим по финансовите въпроси, но намираме начин да се разберем. В спортния клуб съм вложил над 150 000 лв. Това включва модерните фитнес уреди, оборудването, необходимо за подготовка на боксьорите, сауна... При нас идват и хора, които просто искат да подържат форма във фитнеса. Приемаме и момчета и момичета, решили да се занимават с бокс.

Активно със спорта се занимават около 40 младежи и девойки. На състезания, организирани от федерацията по бокс, вече ходят над 10 от тях. Започваме да постигаме успехи на ринга, които ни дават допълнително самочувствие."
На боксьорите е абсолютно забранено да се бият извън ринга. Ако някой си позволи хулиганска проява или агресия изхвърча от спорта. Това е част от философията на бокса. А за тези, които приемат този спорт за част от себе си важи един от девизите на боксов клуб "Перник". "Губиш или печелиш... За някои просто една игра, един бой. За теб изкуство любов, начин на живот..."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама