Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4946608 www.bgdnes.bg

Акад. Пламен Карталов: Няма място за Сашка в Операта

Иво АНГЕЛОВ

"Не знам какви са плановете на певицата Сашка Васева, но Софийската опера и балет има 5-годишен план за представленията и нямаме свободни дни. Всичко е заето и не могат да се правят промени".

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целият текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес".

Реклама


Това заяви пред "България Днес" директорът на реномираната културна институция акад. Пламен Карталов по повод идеята на легендарната изпълнителка да направи втори оперен концерт.


Преди няколко седмици тя се изяви в столично заведение с любимите си италиански канцонети. Представянето й предизвика възхита арт средите и тя се е вдъхновила да направи нов концерт, чието място обаче тепърва предстои да се уточнява. "Никога не съм казвала, че ще ставам оперна певица. Концертът беше с цел да покажа, че няма граници между различните музикални жанрове. Есил Дюран пее джаз, а Орлин Горанов пее опера, но си остават имена в техния жанр", коментира Васева.
"Саше, трябва да направиш нов концерт и аз ти обещах да ти помогна и участвам в него! С този прекрасен пианист и с твоя прекрасен глас ще бъде прекрасно! Аз съм с теб! А, кучетата нека си лаят! Те друго не могат!", насърчи я българският тенор и вокален педагог Арон Аронов.


Академик Карталов обаче заяви, че не е запознат с музикалните приключения на легендарната изпълнителка от поп фолк средите. "Никога не съм я чувал как се е изявявала в оперното изкуство и затова не мога да я коментирам", отговори дипломатично директорът на Софийската опера и балет.


"Нищо вулгарно. Страхотно чувство за хумор, перфектен контакт с публиката", похвали я след първия концерт примата Дарина Такова, чиято кариера минава на най-престижните оперни сцени като Ковънт гардън, Ла Скала, Метрополитън опера, и "Арена ди Верона". Сред аплодиралите "О, соле мио" в изпълнение на Дупнишката мадона беше и топрежисьорът Явор Гърдев, както и много млади актьори. В кулминацията на вечерта Васева демонстрира как звучи в оперен вариант чалгаджийският регендарен хит "Камъните падат".


"Малцина хора знаят, че преди много години обикалях из Италия и пеех канцонети. В един момент обаче трябваше сериозно да помисля за прехраната си и затова се върнах в България, където заложих на най-печелившия музикален жанр. Така започнах да се занимавам с поп фолка", заяви пред "България Днес" Сашка Васева.

Реклама
Реклама
Реклама