Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4948257 www.bgdnes.bg

Шефовете на затвора в Казичене: От 2 г. не сме виждали Йоско в килията!

От две години не сме виждали осъдения Йосиф Йосифов-Йоско, който трябва да лежи тук. Това се ожалиха пред "България Днес" шефове от затворническото общежитие в Казичене. Те обясниха, че сливенският бандит има позволение да се лекува в болница след бруталната катастрофа, при която погуби хора и самият той пострада. Така той не само пребивава при по-добри условия, ами престоят в столичната болница "Токуда" му се зачита като лежани дни в пандиза.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли четете в хартиеното издание на "България Днес"

Реклама

По правилник осъдените на облекчен режим имат право да се лекуват. Обвинителите са уважили това право на сливенския Йоско, като с прокурорско постановление му разрешили да напусне зандана и да постъпи в лечебница. Условието било осъденият сам да си плаща разноските. Това не уплашило кримигероя, който на драго сърце решил да дава пачки, за да стои в болницата и да му правят физиотерапия. "Той тук живее, плаща си, за да е като на хотел, но ние не можем да му откажем лечение", коментираха служители на "Токуда".
Те разказаха, че Йоско е настанен в отделението по неврохирургия на петия етаж. Там той ползва единствената единична стая, която е пригодена за охрана отпред. Принципно никой не следи къде се церят пандизчиите на лек режим. Затворническите власти преценили, че ъндърграунд представител като Йосифов заслужава специална охрана, за да не зачезне като Братя Галеви, касапина от "Соло" Илиян Тодоров и други. Затова, вместо да пазят около решетките, няколко надзиратели били командировани да вардят пред болничната стая на Йоско. Гардовете били инструктирани да следват неотлъчно сливенския бандит, ако той реши да се разходи по коридорите или в двора.

Според документите след причиненото от него меле Йоско имал счупени 4 ребра, фрактура на гръдната част, контузия на белия дроб и разкъсан пикочен мехур. Въпреки тежките наглед травми джигитът бе уловен от папараците на "България Днес" да крачи съвсем безпроблемно в центъра на София, придружаван от гардовете си. Медицинското чудо се случи в периода, в който Йоско се явяваше пред Темида в инвалидна количка и се опитваше да се изкара парализиран.

 Заради него съдия Весислава Иванова поръча делото да се гледа на партера в Съдебната палата, за да има достъп подсъдимият с помощното му средство.
Лекарите се кълняха, че Йоско не може да стои в седнало положение, защото след 10-15 минути започвал да изпитва неистови болки. Медиците така и не обясниха как сливенският бандит е успял да стъпи на краката си. Оказа се, че част от документите за състоянието му са изготвени на база на писмени данни. Преди време адвокатът на Йосифов уточни, че клиентът му се опитва да се възстанови след инцидента. Той вече претърпял хирургически интервенции на прешлените, пикочния мехур и жлъчката, но планирал още операции. Защитата се канеше да поиска отлагане на присъдата заради влошеното здраве на Йоско.


Катастрофата

При инцидента на 2 март 2011 г. пияният Йоско уби 32-годишния Станислав Михайлов и 52-годишния Димитър Кирчев и рани други двама мъже. Произшествието стана в столичния квартал Бояна, където сливналията помете с мощния си джип "Мерцедес“ G-класа колата на жертвите под въздействието на 2,6 промила алкохол в кръвта.

 Михайлов остави сираче, което не бе навършило и годинка. От летящия джип на Йоско пострадаха Йордан Мицин и Ангел Митов, които едва оцеляха заклещени под телата на приятелите си. Митов е бивш служител от Съдебна охрана, който разказа, че навремето е водил Йоско с белезници в съда. Влизането в затвора на джигита бе частично възмездие за близките на жертвите от катастрофата, които имаха съмнения, че той ще бъде наказан и изобщо ще излежи присъдата си, имайки предвид българската съдебна система. Не е ясно как почернените роднини приемат новия режим на виновника.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама