Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4949412 www.bgdnes.bg

Пуерторикански пророк: Гигантски астероид ще унищожи Земята след месец

Земята ще бъде унищожена след четири седмици от гигантски астероид с диаметър 2,5 мили (4 км), който идва към нашата планета, съобщава „Дейли телеграф”. Според теоретици на конспирацията светът щял да загине при сблъсъка, който щял да се случи между 21 и 28 септември.

Твърденията произхождат от самозвания пуерторикански пророк Ефраин Родригес, който уведомил американската космическа агенция НАСА. Според него той получил видение как астероидът навлиза във въздушното пространство над пуерториканския град Аресибо. Той щял да падне в Карибско море между остров Мона и курорта Маягуес, който се намира в западнат част на Пуерто Рико. Сблъсъкът щял да причини земетресение с магнитуд 12, от което щяло да последва разрушение на цялата планета.

Тъй като предсказанието разтревожи много хора, НАСА бе принудена да направи изявление, което да изясни нещата. Пол Чоудас от службата за проследяване на небесни тела край Земята отхвърли твърденията на Родригес. В изявление, направено от лабораторията за изследване на реактивното движение в Пасадена, щата Калифорния, той заяви: „Няма никакви доказателства, че астероид или каквото и да е друго небесно тяло е по траектория, водеща към сблъсък със Земята. Няма никаква научна основа, нито грам доказателство, че астероид или другонебесно тяло ще се сблъска със Земята”.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама