Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4949550 www.bgdnes.bg

Пчелар: Основните проблеми в пчеларския сектор са здравеопазването и неадекватното финансиране

Основните проблеми в пчеларския сектор са здравеопазването и неадекватното финансиране. Това каза  Манол Тодоров, председател на пчеларско сдружение „Странджански манов мед” по повод Международния фестивал на меда в Несебър пред Фокус. 

По думите му, във всички сектори има някакво финансиране. „Става въпрос за директна субсидия, докато пчеларите не получават субсидия на пчелно семейство. Основният проблем си остава обаче здравеопазването. Както знаете всяка година в България има много висока смъртност на пчелните семейства”, каза Манол Тодоров. „Пчеларите от Странджа сме изключително доволни, че министър Танева гостува в Царево, където откри Дванадесетия фестивал на странджанския манов мед и странджанския пчелен цветен прашец.

През последната година и откакто министър Танева е министър на земеделието се вижда една изключителна активност. С министър Танева пчеларите сме се срещали и в Бургас, и в кампанията във връзка осигуряване на средствата по първия стълб по селскостопанската политика на ЕС. Вижда се загриженост от МЗХ и това го приветстваме”, посочи той. Тодоров изрази увереност, че се работи усилено за решаването на проблемите в сектора и пчеларите го виждат.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама