Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4949612 www.bgdnes.bg

Министър Танева: 50 млн. евро ще бъдат отпуснати на земеделците за техника

50 милиона ще бъдат отпуснати на земеделските производители за закупуване на земеделска техника. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на международния фестивал на меда в Несебър, съобщи Фокус.

„От снощи отворихме Мярката 121 по старата Програма за развитие на селските райони с бюджет от 50 милиона евро. Само за земеделска техника”, каза министър Танева. Тя обяви, че приемът ще бъде отворен само от 7 до 12 септември, защото разплащането трябва да се случи до края на година. „До началото на ноември е срокът за приключване на проектите, които да бъдат одобрени. Максималният размер на проектното предложение е 500 000 евро.

Приключва старата Програма за развитие на селските райони. В предвид канселирането на част от договорите по Мярка 121 се освободи бюджет. Ние осъзнаваме изключителната натовареност, която ще предизвика този прием в Държавен фонд „Земеделие”, но той има административния капацитет да се справи”, заяви министър Танева. „Огромен е интересът към инвестиции, към земеделски стопанства по новата Програма за развитие на селските райони. Там средствата за земеделска техника изобщо не стигнаха, така че със средствата от този освободен бюджет от 50 милиона евро всички имат достатъчно време да си подготвят проектите и да кандидатстват”, допълни министър Танева. Тя добави, че всички условия по одобрение и кандидатстване ще се извършват по тази наредба от 2008 година.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама