Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/4951178 www.bgdnes.bg

Старчетата във футбола

Във футбола няма стари и млади, има можещи и неможещи. Тази максима важи в пълна степен, когато говорим за "А" група. Почти на 40 години все още в елита е безспорният батко на останалите си колеги Здравко Лазаров. Електричката има 4 мача за "Монтана" от началото на сезона, влиза като златна смяна на треньора си Ферарио Спасов. В цялата си клубна кариера до момента легендарният футболист има 266 мача и 64 гола.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!

Само с два месеца по-млад от Електричката е вратарят на "Славия" Георги Петков. Жоро Вратаря, както го наричаше Димитър Пенев, ще чукне 40-годишен юбилей през март. Бившият национал вече пази в три от срещите на "белите" този сезон. Третият най-възрастен играч в "А" група е македонецът Ванчо Траянов от "Локомотив" (Пд), който обаче в момента лекува контузия.


Най-старият футболист в целия български футбол Ангел Радков-Чико коментира пред "България Днес" как се постига спортно дълголетие. Макар и на 62 години, той играе в областната група на Враца за тима на "Околчица" (Моравица).
"За футболното дълголетие най-важно е да не пиеш и да не пушиш. Трябва да си бегач, футболът е движение. Аз като успявам да надбягам по-младите, какво ми пречи да играя до тази възраст", обяснява бате Чико.
"Поддържам форма с йога, бягане и плуване. Правя кросове по 10 или 20 километра. Човешкият организъм е страхотен компютър. Той е направен за много по-дълъг живот, но ние, хората, не живеем правилно и се самоунищожаваме. Не ядем екологично чисти продукти. Аз не съм пил хапче през живота си, не съм влизал в болница. Грип от 30 години не съм хващал. Ям само натурални и домашни храни", казва рецептата за младост най-възрастният футболист у нас.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама