Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4951678 www.bgdnes.bg

Борисов се извини на Пловдив, заради аварията на самолета няма да отиде на откриването на спортната зала

Премиерът Бойко Борисов е възприпятстван и няма да присъства на церемонията по откриването на новопостроената многофункционалнa спортна зала "Колодрума" в Пловдив. Това съобщи пред журналисти в Пловдив министърът на културата Вежди Рашидов, цитиран от Фокус.

Премиерът е изпратил своите извинения до пловдивчани чрез министър Рашидов. Залата ще бъде открита официално тази вечер. На церемонията се очаква елитът на спорта у нас - Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Йордан Йовчев, представители на много международни спортни федерации, министри и депутати. Спортното съоръжение ще изпълнява функцията едновременно на покрит колодрум, спортна зала, концертна зала и място за социални прояви и мероприятия.

Реклама

Това е единственият покрит колодрум в България и един от най-модерните в Югоизточна Европа, съобщиха от общинската администрация. Залата ича разгъната застроена площ от 37 000 кв. метра и е с комбинирано игрище за 22 вида спорт. Над него е разположена и колоездачната писта, която е с олимпийски размери.

Модерното съоръжение разполага с 6200 седящи места. С правостоящите места максималния капацитет на залата достига 8000.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама