Реклама
https://www.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4952130 www.bgdnes.bg

Преди 18 години загина обичаната принцеса Даяна. Да си спомним за нея (галерия)

Трагедията отнела живота на чаровната принцеса Даяна се случва на 30 август 1997 г. около 23:35 ч. в тунела Понт де л'Алма на р. Сена, малко след като принцесата е напуска хотел Риц (Париж, Франция). В колата, тя е била придружавана от Доди Ал Файед, син на известния египетски милиардер и собственик на Harrods - Мохамед Ал Файед. Веднага след това принцесата е откарана в болница, където лекарски екип се опитва два часа да я спася, но към 3 часа в ранните зори на последния августовски ден лейди Даяна издъхва. Чаровната детска учителка бързо спечелва сърцата на британците и те галено я наричат лейди Ди - тя е една от най-обичаните и уважаваните личности на Великобритания. Британците, традиционно са силно привързани към кралския институт, но специално към лейди Ди не крият и любовта си. Бракът на Чарлз и Даяна продължава 15 години и през 1996 година, папата склонява да разтрогне кралския брак. Те имат два законни наследници от брака си - принцовете Уилям и Хари.

Принцеса Даяна се превърна в олицетворение и символ на всяка една борбена жена и майка по света.

Реклама

Ето и няколко нейни вдъхновяващи цитати:

"Направете нещо добро, без да очаквате някакви благодарности или отплата, знаейки, че някой ден някой може да направи същото за вас."

"Ще се боря за своите деца на всички нива, така че те да достигнат потенциала си на човешки същества и в публичните си задължения."

"Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама